Portorož bo danes gostil 43. Melodije morja in sonca

V portoroškem Avditoriju bo nocoj 43. festival Melodije morja in sonca.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Festival bo mogoče ob 21. uri spremljati na pvem programu Televizije Slovenija. Zmagovalno skladbo festivala bodo izbrali gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem, občinstvo v Avditoriju, radijske postaje in strokovna žirija. Izbirali bodo med 14 skladbami.

Festival letos prinaša nekaj novosti

Ena izmed novosti letošnjega festivala je, da so k sodelovanju povabili tri izjemne avtorje in/ali izvajalce, ki bodo prejeli posebne nagrade.

Nagrado avtor bo prejel tekstopisec in pisatelj Feri Lainšček, ki je besedilo spisal za Regino. Skupina Prizma bo prejela nagrado legenda za 50 let delovanja na glasbenem področju, nagrado bodočnost pa bo za svoje dosežke in preboj v preteklem letu prejel kantavtor Balladero. Poleg tega dobitniki teh nagrad avtomatično sodelujejo v izboru za preostali dve nagradi festivala MMS 2024.

Na festivalu bo podeljena tudi nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja, ki letos prav tako dobiva nadgradnjo, saj ni starostno omejena.

Kdo bo povezoval?

43. Melodije morja in sonca se bodo začele nocoj ob 21. uri. Večer bo povezoval ustaljeni voditeljski par Lorella Flego in Mario Galunič. Kot sta že obljubila minuli mesec, se bosta letos bolj posvetila izvajalcem, zato bosta po njihovih nastopih z njimi poklepetala. Želita si namreč, da bi ju tudi na tak način gledalci in poslušalci bolje spoznali.

Prvič tudi v italijanskem jeziku

Na festivalu bodo v naslednjem vrstnem redu nastopili: Prizma, Manu, 2B, Toxine in Marko Vuksinović, Žan Videc, Monika Avsenik, Balladero, Martina, Aljaž Ramot, Trio Vivere, Anabel, Folk idoli, Regina in Bepop.

Festival bo prek radijskih valov in televizijskih ekranov prenašala RTV Slovenija. Letos prvič bo s komentarji in prevodi v italijanščini festival v živo predvajan tudi na TV Koper-Capodistria.

Lanske Melodije morja in sonca je zmagal Ankarančan Gregor Ravnik s skladbo Torek.

08fpa MMS 09t