Pravila, ki se jih morate držati pri polnjenju telefona

Vsi tisti, ki želite podaljšati življenjsko dobo baterije svojega mobilnega telefona, bi se morali pri polnjenju telefona držati vsaj sedmih pravil in se izogniti nekaterim napakam, ki jih delamo skoraj vsak dan.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Prvi med njimi je puščanje polnilca v vtičnici po končanem polnjenju mobilnega telefona, pogosto več dni. Ne samo, da polnilec po nepotrebnem porablja elektriko, ampak lahko povzroči tudi pregrevanje ali požar, čemur bi se bilo vsekakor dobro izogniti.

Kot drugo ni treba vedno napolniti mobilnika do konca, niti počakati, da se baterija popolnoma izprazni pred polnjenjem. To bo najprej vplivalo na življenjsko dobo baterije, zato jo je priporočljivo do konca napolniti največ enkrat na mesec, preostali čas pa naj bo med dvajsetimi in osemdesetimi odstotki.

Ni vam treba pustiti mobilnega telefona na polnilniku vso noč – poleg potrate električne energije to lahko povzroči tudi pregrevanje in nepotrebne nesreče.

Strokovnjaki tudi svetujejo, da mobilnega telefona, ko je na polnilcu, ne uporabljajte – to preveč obremeni baterijo, ki poskuša opravljati dve stvari hkrati, zato je, če vas kdo pokliče med polnjenjem, najbolje, da vzamete mobilni telefon s polnilnika.

Med polnjenjem je najbolje odstraniti telefonov ovitek, prav tako zaradi pregrevanja.