Praženi ravioli z rikoto so preprosta in hitra jed, polna okusa. Najbolj nenavadno pri njih je, da ravioli niso samo kuhani, ampak popraženi in nato kuhani, kar vam bo dalo povsem novo izkušnjo te priljubljene polnjene italijanske testenine.
Omaka iz rikote je oda preprostosti. Začinjena le z malo limonine lupinice in zelišč bo ostala dovolj nevtralna, da ne bo prevzela glavne vloge okusnim praženim raviolom, a kljub temu bo tako kremasta in osvežilna, da bo popolno dopolnilo.
Praženi ravioli z rikoto – sestavine
85 g slanega masla
450 g nekuhanih raviolov s sirom, odtajanih, če so zamrznjeni
80 ml vode
sveže naribana lupinica 1 limone
250 g rikote
sveža zelišča (bazilika, timijan) za serviranje
sol
poper
Praženi ravioli z rikoto – priprava:
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2/3 masla. Ko zavre in začne rjaveti, dodajte raviole v eni plasti.
Raviole popražite na eni strani, nato pa na drugi, približno dve do tri minute na vsaki strani, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
Dodajte vodo in pokrijte ponev. Raviole kuhajte približno 5 do 8 minut, dokler se ne zmehčajo.
Odkrijte in premešajte. Dodajte preostalo maslo. Začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom.
Na koncu vmešajte rikoto, lupinico ene limone in sveža zelišča.
Postrezite takoj.