Preprosta limonina sladica: Priprava vam bo vzela le 20 minut

Preprosta limonina sladica pod zlatim, sočnim biskvitom skriva razkošno kremo, narejena pa je samo iz ene zmesi. Skrivnost je v tem, da je spodnja polovica torte skuha, zgornja pa speče. Rezultat je okus, poln osvežujoče arome limone.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Limonine tortice lahko preprosto pripravite po navodilih v receptu, vzel pa vam bo le 20 minut. Pekel se bo (in kuhal) približno 45 minut. Pecivo lahko pečete tudi kot rezine ali kocke, t.j. kot torta, v kvadratnem modelu s stranicami dolžine 20 centimetrov.

Sestavine:

3 velika jajca, beljake in rumenjake ločiti
240 ml mleka
2 žlički limonine lupinice, iz 2 limon
6 žlic svežega limoninega soka iz 2 limon
30 g masla, stopljenega
¼ čajne žličke soli
45 g navadne moke
200 g sladkorja
sladkor v prahu in sveže jagode po želji

limone

Priprava:

Pečico segrejte na 175 stopinj in na sredino postavite rešetko.

Šest keramičnih posod za peko popršite z oljem v razpršilu.

V veliki skledi penasto umešajte rumenjake, mleko, limonino lupinico, limonin sok, maslo in sol. Dodamo moko in sladkor ter mešamo do gladkega.

Beljake stepamo do mehkega snega. Približno četrtino beljakov z žlico nežno vmešamo v limonino zmes, nato dodamo še preostale beljake in mešamo toliko časa, da dobimo popolnoma gladko, penasto in tekočo zmes.

Pripravljene posodice položimo v visok pekač. Enakomerno jih napolnite z mešanico. V večji pekač nalijemo mlačno vodo, da sega do polovice posodic.

Previdno položite v pečico in pecite 45 do 50 minut oziroma dokler se kolački ne napihnejo in začnejo na vrhu zlato rumeneti.

Odstranite posodice iz pekača in jih pustite, da se ohladijo na rešetki 20 minut.

Potresemo s sladkorjem in po želji postrežemo s svežimi jagodami.

iz limon