Za pripravo avokadovo čokoladne presne torte potrebujemo tri zrele avokade, 90 gramov kakava v prahu, med, sol, 140 gramov mandljev, 110 gramov datljev, žličko vanilijevega ekstrakta in vodo.
Priprava
V mešalnik (blender) stresemo mandlje, 110 gramov datljev, ki jih lahko prej čez noč namočimo, 40 gramov kakava, žličko vanilijevega ekstrakta, eno žlico medu in dve žlici vode. Sestavine zmiksamo, da dobimo povezano maso, v kateri bodo ostali majhni koščki mandljev. Zmes razporedimo po dnu tortnega modela s premerom 20 centimetrov (lahko tudi manj, tako bo torta višja) in jo z žlico ali rokami potisnemo na dno.
Nato s paličnim mešalnikom do gladkega zmiksamo avokade (najlažje je, če avokado prerežemo na pol, v peško zasadimo oster nož in jo tako potegnemo ven, ter nato meso sadeža izdolbemo z žlico), 50 gramov kakava, šest žlic medu in ščepec soli.
Dobljeno kremo razporedimo po podlagi torte, ki jo nato vsak za pol ure postavimo na hladno (v hladilnik).