Prihaja festival Poletje z biseri

Tudi letošnje koprsko poletje bo ovenčano z glasbenimi biseri. Vrata na prizorišče se odpirajo ob 20. uri, koncerti se začenjajo ob 21.00. V primeru dežja se koncert seli v zaprte prostore. Vstopnice za dogodke so že na voljo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Od 29. junija do 8. avgusta bo potekal festival Poletje z biseri. Tako kot v minulih letih bo prizorišče skoraj vseh sredinih koncertov Kapodistriasov trg na dvorišču Pokrajinskega arhiva v Kopru, festivalsko dogajanje pa se bo letos začelo že konec junija. Tokrat bo festival ponudil nekaj edinstvenih dogodkov, kot ponavadi pa ga bodo zaznamovala preverjena imena slovenske in tudi svetovne glasbene scene.

Festival bodo 29. junija otvorili Rudi Bučar, Matevž Šalehar Hamo, Tomislav Jovanović – Tokac in Samo Budna, ki se bodo ob tej priložnosti poklonili 60. obletnici ustvarjanja legendarnih rockerjev The Rolling Stones. V Koper bo zavila tudi turneja zasedbe Lačni Franz imenovana Veliki finale. Primorski publiki se bodo s poslovilnim koncertom v slečeni (akustični) različici razgalili 6. julija. 13. julija bomo ob klopi prijateljstva pod kipom Ionasa Kapodistriasa priča duelu (1 na 1) med Gregorjem Strasbergarjem – Štrasom (MRFY) in Bojanom Cvjetićaninom (Joker Out). 20. julij pa je rezerviran za legendarnega primorskega glasbenega mačka Tulia Furlaniča, ki ga bo spremljala domača koprska zasedba Kamnolomi.

27. julija bo Festival Poletje z biseri podal roko Primorskemu poletnemu festivalu in koprski italijanski narodni skupnosti ter se za ta večer prestavil v koprsko Taverno. Nastopili bodo Radiomondo orchestra, zasedba, sestavljena iz svetovno znanih glasbenih imen. Projekt pod vodstvom Maurizia Camardija na odru združuje glasbenike petih različnih narodnosti. Mešanica Afrike, Evrope in osrednje Južne Amerike je tako odprta za ritme in melodije, ki nas popeljejo na idealno potovanje, kjer glasba podira geografske in zvočne meje.

3. avgusta se festival vrača na Kapodistriasov trg, kamor prihaja skupina Katalena. Primarni zasedbi, se bo tokrat pridružila tudi Jelena Ždrale.

Na zadnjem koncertu letošnjega niza bisernih večerov bomo prisluhnili bratsko-sestrski glasbeni dogodivščini Severe in Gala Gjurina, ki nas bosta po njunih zvočnih pokrajinah zapeljala tako v intimni, kot v bendovski različici.