Deli novico s tvojimi prijatelji

Včeraj so na velikem odru Gledališča Koper Ksenija Benedetti, Boris Cavazza in Aleksander Zadel poskrbeli za pester večer. Moderator Tomaž Perovič je uvodoma poudaril, da bodo pogovori večeri postali redni mesečni dogodki in po včerajšnjem izjemnem obisku smo v to še bolj prepričani.

 

 width=

Dvorana Gledališča Koper je bila nabito polna, z dogodkom so bili zadovoljni tudi obiskovalci. Ena izmed obiskovalk je povedala: »Ob zanimivih govorcih kot so Ksenija Benedeti, Boris Cavazza, Aleksander Zadel in Igor Štamulak so nas razvajali tudi odlični glasbeniki kot Teo Collori in stand up komik Klemen Bučan. Pogrešam svobodo, sproščenost, smeh in včeraj sem jo zaušila…obljubljajo, da se nadaljuje…se vidimo!«. Drug obiskovalec pa je dodal: »Hvala gostom, nastopajočim in organizatorjem za izjemno prijetno druženje. Se veselim takšnih sproščenih in uvidnih večerov tudi v prihodnje«.

 

Govorniki so se dotaknili različnih tem, pri čemer seveda niso mogli mimo novega koronavirusa in politike. »Pri programu politike me ne zanimajo splošne obljube, s frazami ‘treba bi bilo, morali bi’ in podobno, ampak konkretne zadeve z roki izvedbe. Žal takih programov ni, ker potem bi morali držati obljube,« pravi Ksenija Benedetti o prihajajočih volitvah. Ob tem je izpostavila, da jo poleg koronavirusa, v nezadovoljstvo spravlja nespoštljivo komuniciranje. Aleksander Zadel, specialist klinične psihologije pa je povedal, da ga z leti vse manj stvari jezi: »Pomembno je, da vso nezadovoljstvo in jezo presumerimo v reševanje. Vendar smo na besedah vsi močni, v dejanjih pa ne.«

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

Za humor je poskrbel stand up komik Klemen Bučan, za glasbo pa ansambel Tomija Puricha s Teom Colorijem in Catarino Stanisci.

 

Na koncu nam je Igor Štamulak povedal še, kako se počuti po dobri uri gledališke predstave, v kateri se nad njim duševno in telesno izživljata njegova soigralca. Kot je pojasnil, je takšna vloga tudi za njega zelo zahtevna, tako fizično kot čustveno.

 

Medijski pokrovitelj dogodka je bil Radio Capris.

 width=

 width=

 width=

 width=

 width=

Foto: Tomaž Primožič