RECEPT: BISCOFF CHEESCAKE

V zadnjih letih so piškoti Biscoff postali prava senzacija po vsem svetu. Njihov edinstven karamelni okus, rahla hrustljavost in pridih cimeta navdušujejo tako ljubitelje kave kot sladokusce.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Biscoff piškoti niso le sladek prigrizek, ampak tudi navdih za ustvarjanje kreativnih receptov, ki navdušujejo po okusu in videzu – mafini, panna cotta, tiramisu, pita, sladoled … Kombinacij in receptov je ogromno. Med njimi izstopa Biscoff cheescake, ki združuje Biscoff kremo in hrustljave piškote. Priprava je zelo enostavna, hitra in ne vključuje pečenja. Pripravite jo lahko za rojstne dneve, obletnice ali pa kar tako – za lepši dan.

Sestavine:

–                 180 gramov Biscoff piškotov

–                 90 gramov masla

–                 500 gramov kremnega sira (mascarpone)

–                 250 gramov sirnega namaza Philadelphia

–                 150 g Biscoff namaza

–                 Biscoff piškoti za končno okrasitev

Postopek:

Začnemo z osnovo iz Biscoff piškotov. Piškote zdrobimo v drobtine, lahko z mešalnikom ali z valjarjem, nato pa jim dodamo stopljeno maslo. Dobljeno mešanico enakomerno razporedimo na dno tortnega modela premera približno 20 centimetrov, da nastane kompaktna in enakomerna plast. Osnovo postavimo v hladilnik, da se nekoliko strdi, kar bo zagotovilo stabilnost torte in olajšalo nanašanje kreme.

Medtem pripravimo bogato kremo. V posodo damo mascarpone, Philadephio in dve veliki žlici Biscoff namaza. Za tiste, ki imate radi zelo sladke torte, priporočam, da dodate še nekaj sladkorja v prahu, lahko pa tudi vanilijev ekstrakt. Mešamo, dokler ne dobimo popolnoma gladke in homogene mase. Kremo previdno nanesemo na pripravljeno piškotno osnovo. Pazimo, da je plast enakomerna in gladka. V posodo z vročo vodo postavimo Biscoff namaz. Ko postane tekoč, ga prelijemo čez kremo in počakamo, da se ohladi.  Torto postavimo v hladilnik za vsaj štiri ure, najbolje pa čez noč, da se krema dobro strdi in se okusi med seboj povežejo.

Pred postrežbo lahko torto okrasimo z nekaj celimi in nekaj zdrobljenimi Biscoff piškoti.

Pošljite mi fotografije svojih izvirnih Biscoff sladic na manca.hribovsek@obalaplus.si.