Deli novico s tvojimi prijatelji

POKUKAJMO V KUHINJO ZNANIH OBRAZOV

BOOOM!

 

Jesen smo začeli s polno paro! Z obilo sonca, burje, smeha in nedeljskega poležavanja na kavču ob gledanju šova Slovenija ima talent.

 width=

In prav tam smo v množici neznanih obrazov zagledali našo primorsko skupino »BOOOM!«.

 

Matevž Derenda, Luka Cvetičanin in Patrik Mrak so zavzeli oder, očarali žirijo in v drugo osvojili naslednji krog.

 

Mlade fante je skozi leta združila glasba, hitro so postali prijatelji in zatem tudi sodelavci. »Vsi trije smo postali člani skupine Soulution. Po tem, ko je eden od članov izstopil, je sledil rebranding skupine, s katerim je prišla tudi sprememba imena. Ime Booom! nam je pravzaprav dodelil Jan Plestenjak po tem, ko smo mu pokazali stilizirane grafike naših podob, ki so spominjale na strip.« mi je zaupal Patrik.

 

In tako se je začela njihova pot, ki bo prav to zimo še toliko bolj kreativna. »Upamo na to, da bo zimska sezona nekoliko bolj burna kar se tiče prireditev in dogodkov in da bomo lahko čim več igrali. Načrtujemo tudi potencialno izdajo albuma, vendar točnega datuma za to še nimamo. Poleg koncertov pa zelo radi igramo na porokah in rojstnih dnevih.«

 

Če so tudi vas navdušili v oddaji Slovenija ima talent, jih kar kontaktirajte prek socialnih omrežij (FB – Booom, IG in Tiktok – booom_boyband) ali elektronskega naslova info@booom.si.

 

Poleg glasbe jih združuje tudi dobra hrana, predvsem sladice. »V skupini vsi trije radi posežemo po kakšnem sladkem priboljšku, eden izmed teh je skutno pecivo s keksi, ki je standard našega skupnega druženja in eno izmed ljubših peciv.«

 

Pa dajmo še mi poskusit Booom skutko!

 width=

 width=

 width=

SESTAVINE:

–           40 dag mletih Leibniz keksov

–           25 dag stopljenega masla

–           5 jajc

–           12 dag sladkorja

.           1 vanilin sladkor

–           50 dag pasirane skute

–           4 majhni lončki kisle smetane

–           1 vanilin sladkor

–           10 dag sladkorja

 width=

POSTOPEK:

1.Na drobno mlete Leibniz kekse in stopljeno maslo zmešamo, zmes razporedimo po pekaču (velikost 20×30 – odvisno od tega, kako visoko pecivo želimo imeti) in zravnamo.

2.V posodi penasto umešamo jajca, sladkor in vanilin sladkor. Nato dodamo skuto ter ponovno zmešamo. Polijemo po prvi masi in pečemo 25-30 minut pri 180 stopinjah.

3.Kislo smetano zmešamo skupaj s sladkorjem in vanilinim sladkorjem. Ko pekač vzamemo iz pečice, po prvi masi na rahlo polijemo drugo maso in pečemo še 15 minut pri 180 stopinjah.

4.Ohlajeno damo v hladilnik in pustimo čez noč ali vsaj nekaj ur, da se res zelo ohladi.

 width=

Klara Beltram