Recept za slivov crumble

Jeseni so slive na vrhuncu in nič ni bolj prijetno kot topel, sočen crumble iz svežih sliv. Ta preprost sladica je hrustljava na vrhu, sočna v sredini in idealna za hladne dni. Postrežete ga lahko samostojno ali s kepico vanilijevega sladoleda oziroma smetano.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sestavine:

  • 500 g svežih sliv (brez koščic, razpolovljenih)

  • 100 g sladkorja (po okusu)

  • 1 čajna žlička cimeta (neobvezno)

  • 150 g navadne moke

  • 100 g hladnega masla (narezano na kocke)

  • 80 g rjavega sladkorja

  • 50 g ovsenih kosmičev (neobvezno za dodatno teksturo)

Priprava:

Pečico segrejte na 180 °C.

Polovice sliv dajte v pekač, posujte s sladkorjem in po želji s cimetom ter premešajte, da se enakomerno obložijo.

V skledi zmešajte hladno maslo z moko s prsti, dokler zmes ne spominja na drobtine, nato vmešajte rjavi sladkor in ovsene kosmiče. Mešanico za crumble enakomerno razporedite čez slive in pecite 30 do 40 minut, dokler se vrhnjica ne obarva zlato-rjavo in slive ne začnejo mehurčkati.