Resničnostni šov: V njem bosta kuhali dekleti iz Marezig

Na komercialno televizijo POP TV se vrača kuharski resničnostni šov Mali šef Slovenije.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Resničnosti šov, v katerem rokave zavihajo talentirani mladi kuharji, stari med 8 in 15 let in prihajajo iz slovenskih osnovnih šol. Za laskavi naziv Mali šef Slovenije in denarno nagrado, ki jo bo šoli podelil Mercator, se bo potegovalo osem izbranih parov.

Med izbranimi sta tudi osnovnošolki iz Marezig pri Kopru. Nika Grbec in Cataleya Španič Košir. Sta prijateljici, stari 9 let in pol in 10 let, ki prihajata z Obale. Živahni, zelo zgovorni in nasmejani deklici se kamere prav nič ne bojita. V oddaji si želita navdušiti predvsem žiranta Jorga, za katerega Cataleya pravi, da ji “deluje kul in ima dobre tatuje”. Cataleya ima rada raznovrstno hrano in pravi, da hrani vedno ponudi priložnost; rada okuša različno hrano in če ji ni dobro, pač ne poje. Njena kuharska partnerka in prijateljica Nika je malenkost mlajša, skupaj pa preživita veliko časa. Obe radi pojeta in skupaj tudi plešeta.

Kot sta še povedali najboljši prijateljici in sošolki, bi v šovu radi dokazali, da znata dobro kuhati, čeprav sta še majhni.

 Resničnostni šov še bolj trajnosten

Gre že za šesto sezono priljubljenega šova, ki se na zaslone POP TV, vrača v nedeljo, 10. marca. Mladi pa bodo kuhali pod taktirko vrhunskih kuharskih chefov: Mojce Trnovec, Jorga Zupana in Gregorja Jagra.

Nekoliko spremenjen bo tudi način okušanja, žiranti bodo namreč jedi mladih kuharic in kuharjev pokušali kar za štedilniki, kaj so skuhali, pa bodo okušali in ocenjevali tudi otroci. Potek tekmovanja sicer ostane enak, v vsaki oddaji dobijo  zmagovalca, v mini finalu se pomerijo najboljši trije pari, na koncu pa bo en par ponosno dvignil pokal Malega šefa za leto 2024 in si za svojo šolo prikuhal Mercatorjevo denarno nagrado v višini 10 tisoč evrov.

V oddaji pa spremljajo tudi malo šolo trajnostnega vedenja v kuhinji, od snovanja receptov do končnega krožnika. Kot še pravijo ustvarjalci, ta vidik lepo napreduje iz sezone v sezono in da se hrana ne meče stran. Kljub temu da živimo v takšnem tempu in nam je na policah na voljo vedno več izbire.