S KONKRETNIM DELOVANJEM REŠUJEMO IN URAVNOVEŠAMO

Vikend, od katerega se počasi poslavljamo, nam je ponudil več miru in objema z Luno v znamenju raka. Njena minula polnost je bila za marsikoga izmed nas zelo izzivalna. Teden, v katerega vstopamo, bo mirnejši, čeprav še vedno aktiven.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Počasi že čutimo spremembo energij zgoraj in spodaj, saj je v znamenje zimskega kozoroga vstopila tudi Venera. Zdaj sta v njegovih hladnejših energijah oba; Merkur, bolj tih, premišljen in fokusiran ter Venera v skromnejšem ritmu, a z odgovorno misijo “varovanja semen”, skrito vidnim očem. Oba nas peljeta v čas, ko je tema najdaljša in se ob prelomu zgodi sveti trenutek novega rojstva. Svetimo in svetlimo ga s svojimi notranjimi lučkami .

Sonce je zaenkrat še v znamenju strelca. V tem tednu, že v ponedeljek, ga bo podprl modrec Saturn. Naš občutek, da zmoremo, bo naraščal in čas bo, da naredimo tisto, kar je potrebno, pogumno in z občutkom notranje moči. Da premaknemo stvari vsaj v enem koraku, dejanju in se ne umikamo od odgovornosti do svojega počutja. Sredi tedna bomo že bolj negotovi, zato bo potrebno delovati drugače, z več vere, tišine in zaupanja. Sonce bo razlivalo, meglilo in mehčalo svetlobo ob preizkušnjah Neptuna. V pomoč nam bo Luna iz znamenja device, ki bo vztrajno opravljala vse tisto, kar bo pomagalo iz delčkov sestaviti celoto premikov. V pomoč ji bosta odgovornost, vztrajnost, resnost Venere in Merkurja iz kozoroga. Ko je čas za konkretno pomagati in delovati.

Konec tedna bo rutinsko delo vznemiril Lunin krajec. Sonce iz že končnih stopinj znamenja strelca bo zaključevalo svoj veliki ciklus, kar bo vznemirilo našo notranjost, naš skušalo odmakniti od odgovornosti in nas prepustiti vizionarskim navdihom, kako reševati z eno veliko potezo. A čas nas nepreklicno vodi v zaključevanje in nove začetke, ko postavljamo trdnejše temelje. Že v prihajajočem drugem tednu ob dveh pomembnih prestopih in seveda zimskem solsticiju. Pojdimo v naravo, ki zdravi in naj nam bo lepo.