S traktorjem čez sosedovo električno ograjo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 158 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 400 klicev. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 16 intervencij.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V petek v okolici Podgrada so policisti opravili ogled kraja poškodovanja tuje stvari, kjer je bilo ugotovljeno, da je 49-letniku sosed s traktorjem, na katerem je imel pripet mulčer, namerno zapeljal po električni ograji in plastičnih stebričkih, s katero ima ograjen pašnik. Zaradi tega je iz pašnika pobegnilo devet konj.

Fizično napadel varnostnika

V nedeljo ob 00.41 uri so policisti posredovali v enem od gostinskih lokalov v Kopru, kjer je javni red in mir kršil 34-letni moški, doma iz okolice Kopra. V lokalu je nadlegoval goste, zaradi česar mu je varnostnik odredil, da zapusti varovano območje, kar pa ni upošteval. Varnostnika je prijel za oblačilo in ga fizično napadel, zato je varnostnik uporabil fizično silo in sredstva za vklepanje do prihoda policistov. Ker je med postopkom s policisti nakazoval, da bo s kršitvijo nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje.

V soboto ob 00.57 pa so policisti posredovali v hotelski sobi v Kopru, kjer je v pijanem stanju javni red in mir kršil 41-letni moški. Ker se kljub posredovanju policistov ni umiril in je s kršitvijo nadaljeval, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po členih 6/4 7/2 in 22/1 ZJRM-1.