Črna gradnja ob morju

Na parceli Morje v Ankaranu je bilo nezakonito postavljenih pet mobilnih hišk.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Črna gradnja je velika težava, s katero se slovenska Istra še vedno ni soočila. Tokrat v javnost ni prišla še ena zgodba iz Pirana, tokrat gre za Ankaran.

V Ankaranski Oltri, na parceli imenovani Morje, se nahaja pet mobilnih hišk. Parcela je v lasti države, kot poroča N1, z njo pa upravlja kamp Adria. 

Vprašljiva je zakonitost teh objektov, ki se nahajajo tik ob morju. Direkcija trdi, da ni izdala soglasja za postavitev mobilnih hišk. Dodali so tudi to, da preverjanje zakonitosti objekta spada v pristojnost gradbene inšpekcije.

Adria parcelo uporavlja več kot 60 let?

Iz hotela Adria so odgovorili, da parcelo, ki meji na kamp, uporabljajo že od šestdesetih let prejšnjega stoletja, in da jo v tem času redno vzdržujejo ter skrbijo zanjo. Več kot 60 let je del parcele Morje v uporabi uporabnikov kampa, ki so tudi lastniki mobilnih hišk. Zato iz hotela Adria menijo, da dovoljenje za postavitev teh objektov sploh ni potrebno.

V Sloveniji je veliko primerov nezakonite gradnje na mestih, ki niso primerna za gradnjo objektov, še posebej ne za nezakonite.