Sanremo 2024 in zmagovalna pesem 22-letne Angeline Mango (VIDEO)

Slavni Festival Sanremo 2024 je zmagala 22-letna Angelina Mango s pesmijo “La noia” (dolgčas).

Deli novico s tvojimi prijatelji

“Nori ste, iskrena hvala orkestru, tebi Amadeus, Fiorellu, moji ekipi, moji družini, hvala, ker ste prišli,” je dejala zmagovalka Sanremo 2024 22-letna umetnica Angelina Mango, hči nekdanjega pomembnega italijanskega glasbenika Pina Manga in Laure Valente, med solzami.

Ne smemo se bati dolgčasa

“Pogosto so žalostni trenutki seme, uvod v novo srečo, tema pred svetlobo. Ne smemo se bati dolgčasa: sprejeti ga moramo, pomembno je, tako kot vsa čustva, ki nas pripeljejo do dna. Obstaja vedno vzpon. Dolgčas je dragoceni čas, ki ga je potrebno posvetiti sebi. In v težkih trenutkih je treba nanj plesati”, tako nekako se glasi ključno sporočilo zmagovalne pesmi “La noia” (dolgčas) Angeline Mango, ki je očeta izgubila pri 13. letih.

Sicer je bila letošnja zmaga Angeline Mango na Sanremu 2024 zmaga ženske predstavnice po desetih letih tega pomembnega festivala. Nazadnje je predstavnica nežnejšega spola na festivalu zmagala leta 2014, ko je slavila Arisa s Controvento.

Pet glasbenih večerov

Festival, 74. po vrsti, je postregel s petimi glasbenimi večeri, v sobotnem finalu pa je vseh 30 udeležencev znova izvedlo svoje pesmi. V finalnem izboru se jih je nato znova predstavilo pet, med katerimi katerih so zgodaj drevi izbrali zmagovalca s pomočjo glasovanja občinstva in žirije.

V superfinale so se poleg Angeline Mango uvrstili še Geolier, Annalisa, Ghali in Irama.

Zmagovalec Sanrema običajno zastopa Italijo na tekmovanju za pesem Evrovizije. Če se bo Angelina Mango temu odpovedala, bo predstavnika države za letošnje tekmovanje v Malmöju na Švedskem izbrala radiotelevizija RAI.

Sanremo velja za najbolj gledano glasbeno prireditev v Italiji, v preteklosti pa je bil odskočna deska nekaterim znanim italijanskim pop zvezdnikom, kot so Zucchero, Eros Ramazzotti, Laura Pausini in Andrea Bocelli.

Za še večjo gledanost na državni televiziji organizatorji poskrbijo tudi z odmevnimi gosti iz tujine. Letos so med drugim povabili ameriškega filmskega igralca Johna Travolto in avstralskega igralca Russella Crowa. Festival je glede na napovedi tokrat zadnjič vodil italijanski televizijski in radijski voditelj Amadeus, ki je tudi njegov umetniški vodja.