Skupina v Kopru uživala droge in se obnašala nasilno

Policisti Policijske uprave Koper so minuli konec tedna intervenirali v 19 primerih zaradi kršitev javnega reda in miru.

Deli novico s tvojimi prijatelji

V soboto ob 11.10 so na Policijsko upravo Koper poklicali iz Pristaniške v Kopru, kjer naj bi na javnem kraju skupina oseb uživala prepovedane droge. Ob tem so kričali in bili nasilni. Policisti so identificirali tri moške, vidno pod vplivom alkohola in psihoaktivnih snovi.  Eden od njih je skušal zapustiti kraj med postopkom, zato so zanj uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Vsem trem so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru. Zasegli so jim tudi več tablet.

Koprski policisti so isti dan obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu so izrekli ukrep prepoved približevanja, sledi kazenska ovadba.

Izolski policisti pa so v nedeljo obravnavali moškega, ki je grozil ženi, pred tem je bil večkrat nasilen do nje in do otroka. Znesel se je tudi nad živalmi. Sledi mu kazenska ovadba za nasilje v družini in mučenje živali. Izrečena mu je bila tudi prepoved približevanja.

V nedeljo popoldan je Koprčan prijavil, da mu 37-letnik grozi in mu je vzel telefon. Vpletel se je še 48-letnik, ki je prijavitelju prav tako grozil. Policisti so zbrali vsa obvestila. Za 48-letnika bo podana kazenska ovadba za grožnje, za 37-letnika pa bo uveden hitri postopek zaradi kršitev javnega reda in miru.

Popoldan so obravnavali tudi grožnje v Komnu, kjer je 65-letnik grozil prijavitelju. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje.