Sataraš: klasika iz le treh sestavin

Če imate doma paradižnik, čebulo in papriko, ste le nekaj sestavin in kratek čas priprave oddaljeni od vaše najljubše poletne jedi. Satarašu lahko dodate tudi bučke, por in jajčevce, če pa se odločite za preprostejšo različico, pa le česen in mleto rdečo papriko – ali timijan, baziliko in origano.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sataraš najpogosteje kuhamo v loncu ali globoki ponvi na štedilniku, lahko pa ga pripravimo tudi na bolj tradicionalen način, v pečici. Postrezite ga s kuhanim rižem, krompirjem, mesom ali popečenim kruhom.

Sataraš – sestavine

2 čebuli
3 paprike
5 velikih paradižnikov
2 stroka česna
peteršilj, timijan
olje, sol, poper

Priprava

Zelenjavo narežite na koščke.
Papriko, čebulo, čebulo in paradižnik očistite in nasekljajte.
Čebulo prepražite na olju in po približno desetih minutah dodajte česen. Pustite ga približno deset sekund, da zadiši, nato dodajte preostalo nasekljano zelenjavo in začimbe.

Dobro premešajte, pokrijte in kuhajte na majhnem ognju, dokler se zelenjava ne zmehča in večina tekočine ne izpari.

Za več kulinaričnih vsebin klik tukaj.