Preverili smo možnosti za najbolj bleščeč, luksuzen in nepozaben vstop v novo leto.
Kako za najdaljšo noč v letu porabiti največ? Ena od možnosti je, da se odločite za luksuzno zabavo v Las Vegasu in ponovoletno sprostitveno okrevanje na sanjski plaži v Mehiki. Za prestižni aranžma, ki med drugim vključuje helikopterski prevoz, butično večerjo, razvajanje v spaju, nato pa sprostitev v petzvezdičnem hotelu na rajski mehiški plaži, je treba odšteti vrtoglavih dvesto tisoč dolarjev oziroma nekaj manj kot sto osemdeset tisoč evrov. Da, pravilno ste prebrali! Toliko kot v Sloveniji stane denimo nakup stanovanja ali pa celo hiše!
Med najbolj prestižna silvestrovanja se uvršča tudi razkošno silvestrsko doživetje v znameniti operi v avstralskem Sydneyju z razgledom na enega najlepših in najbolj veličastnih ognjemetov na svetu. Cena tega nepozabnega doživetja vas bo stala okoli tisoč evrov na osebo, seveda brez potovalnih stroškov v Sydney.
Med najbolj luksuzne vstope v novo leto se uvršča tudi silvestrovanje v Dubaju, kjer boste denimo za dobrodošlico letu 2022 na luksuzni mega jahti z najokusnejšo hrano in pijačo, Djem in posebno VIP obravnavo odšteli dobra dva tisočaka po osebi.
Kaj pa za najdražjo najdaljšo noč v letu ponuja New York, mesto, ki nikoli ne spi? Silvestrski aranžma v luksuznem hotelu Marriott Marquis, ki nudi VIP zabavo z odlično večerjo in šampanjcem za mizo z imenitnim pogledom na znameniti Times Square in tradicionalni spust kristalne krogle, vas bo stal od tisoč pa do vrtoglavih štirideset tisoč dolarjev.
Luksuznih novoletnih aranžmajev za petične goste z globokimi denarnicami je po svetu še veliko, kaj pa za najdaljšo noč v letu ponujajo na domačih tleh?
V najboljši restavraciji v Sloveniji – Hiši Franko v Kobaridu, ki je edina slovenska restavracija z dvema Michelinovima zvezdicama in je uvrščena na seznam petdeset najboljših restavracij sveta (petdeset Best), za silvestrovo ne pripravljajo posebnega menija. Restavracija s kuharsko mojstrico svetovnega slovesa – Ano Roš bo obratovala po običajnem urniku in ponujala degustacijski meni, ki je sestavljen iz triindvajsetih manjših hodov (enajst glavnih hodov in nekaj fingerfood prigrizkov). Cena menija brez pijače znaša dvesto petindvajset evrov na osebo. Na meniju pa ponujajo zanimive kombinacije jedi – denimo koruzni krof s fermentirano skuto, ikrami postrvi in divjim drobnjakom, medvedjo šapo v kostanjevem raviolu in gozdno krepko juho, pa fondue tolminskega sira in čebeljega voska ter koprivne njoke in številne druge nevsakdanje, a prav gotovo odlične preplete okusov.
In kaj ponujajo istrska mesta slovenske Obale?
V najboljših hotelih na slovenski obali so glede zadnje noči v letu še precej skrivnostni oziroma previdni. V Sava turizmu, ki med drugim upravlja s petzvezdičnim hotelom GH Bernardin, pravijo, da imajo glede na spreminjajoče se epidemiološke razmere in omejitve pripravljenih več scenarijev silvestrovanj, od tradicionalnih, do tistih z upoštevanjem več omejitev. Vsebine in cene silvestrskega menija nam ne izdajo. Veriga Remisens, ki upravlja s petzvezdičnim hotelom Metropol v Portorožu, sporoča, da vnovično odprtje njihovih kapacitet načrtujejo šele aprila 2022, medtem ko v hotelih Lifeclass prav tako še preigravajo različne scenarije.
Glamurozno pa bo prav gotovo v hotelu Kempinski Palace Portorož, kjer bodo posebno silvestrsko večerjo postregli v z Michelinovim krožnikom nagrajeni restavraciji Sophia. Servirali bodo šesthodni meni, ki so ga ustvarili posebej za to priložnost. Na njem bodo med drugim rakovičji tatar, glazirana jakobova pokrovača, jastogovi ravioli, romb z lososovim kaviarjem in številne druge dobrote. Cena silvestrske večerje s penino dobrodošlice znaša dvesto petinštirideset evrov na osebo. Sicer bo silvestrski večer v najimenitnejšem portoroškem hotelu zaokrožila živa lounge glasba.
Bleščeče v zadnjo noč
In kakšna so modna priporočila oziroma letošnje smernice za praznični čas, smo povprašali modno poznavalko in priznano voditeljico Lorello Flego. »Konec leta vedno narekuje bleščeče kose, žamet, praznične kombinacije in barve, ki močno spominjajo na božič,« pojasnjuje in dodaja, da letos ne bo nič drugače: »Tukaj so rdeča, bela, zelena in veliko zlate za dodaten sijaj. Moda danes narekuje vse možne kombinacije, ker smo vsi ugotovili, da želimo imeti v omari kose za vse čase, ne le za eno sezono, zato gre top z bleščicami tudi s kavbojkami, prav tako midi krilo iz lureksa z usnjeno jakno. Tudi dolge obleke doživljajo svoj trenutek, lahko jih nosimo s petami, mokasinkami, bulerji … Izbira je res pestra,« pravi sogovornica.
Kaj pa novoletni dodatki? »Dodatki odigrajo pravljično vlogo, saj je veliko obročev za lase, pentelj, žametnih dodatkov, elastik in sponk, s katerimi pričaramo svečano pričesko, ki pa ohranja zelo naravno noto. Obdobje “vsi lasje so na svojem mestu” je v resnici mimo, če je malo skuštrano, ni nič narobe! Za piko na i stavimo na večje uhane, če so viseči, toliko bolje (in v tem primeru je dobro, da imamo speto pričesko),« še dodaja.
Kaj pa trendi glede ličenja? »Glede ličil bi rekla, da je december obdobje rdeče šminke. Vem, da zna biti zahtevna, a vsaka ima svoj odtenek, treba ga je le najti (moj nasvet, pazite na vse, kar vsebuje oranžno noto, ker naredi rumene zobe),« še opozarja sogovornica.
Andreja Čmaj Fakin