Skodelica kave za 920 evrov

Skodelica dobre kave za mnoge predstavlja najljubši ritual dneva, težko pa bi rekli, da gre za užitek, za katerega je treba odšteti 920 evrov. Ali pač?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Kavarna Brew Lab Cafe v Penrithu v Avstraliji prodaja nekaj najboljših kav na svetu, vključno s tisto, ki je narejena iz zrn, pridelanih 1700 metrov nad morsko gladino ob vulkanu v Panami.

Kavarna naroči to vrsto kave šele na zahtevo stranke, da zagotovi njeno svežino. To pomeni, da traja približno dva tedna, da pride do tja.

Iz Paname, kjer jo spražij, nato kava pripotuje z zasebnim letalom v Avstralijo. To nedvomno prispeva k njeni vrednosti 1.500 avstralskih dolarjev ali 920 evrov. Zrna te kave so vrhunske kakovosti in so ocenjena nad 90, kar je oznaka, ki določa začetek praga lestvice najboljših zrn.

»Večina ljudi ob pitju te kave pravi, da je njihov prvi vtis, da je bolj podobna čaju kot kavi,« je pojasnila lastnica lokala, kjer jo strežejo in dodala, da je okus tako dober, da strankam privabi solze veselja.

So pa v tej kavarni na voljo tudi cenejše kave, a so še vedno precej dražje od povprečja. “Veliko strank pride k nam enkrat na teden, da poskusijo naše kave za 100 ali 200 avstralskih dolarjev (približno 60 in 120 evrov),” je še razkrila lastnica.