Sladoled ali tiramisu? Zdaj lahko uživate v obeh hkrati!

Ne morete izbrati med sladoledom in tiramisujem? Zakaj bi se sploh odločali, če lahko uživate v obeh hkrati! Ta osvežilna poletna sladica združuje kremasto strukturo tiramisuja in svežino sladoleda.

Deli novico s tvojimi prijatelji

 Sladoledni tiramisu je odlična izbira za vroče dni, ko si želite nekaj sladkega, a hkrati lahkega in prijetno hladnega.

Sestavine

Piškoti:

  • 400 g piškotov (npr. baby piškoti ali savoiardi)

  • 500 ml mleka

  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja

  • 4 žličke instant kave

Krema:

  • 500 g mascarponeja

  • 2 dl sladke smetane

  • 50 g sladkorja v prahu

  • 100 g stopljene bele čokolade

Dodatno:

  • sveže maline

  • kakav v prahu

glass 6893504 1280

Priprava

  1. Sladko smetano stepite v čvrsto. Mascarpone zmešajte s sladkorjem v prahu in ga zmešajte z mešalnikom, da postane gladek. Nato mu ročno primešajte stepeno smetano.

  2. Belo čokolado stopite skupaj z malo masla in primešajte mascarponejevi kremi.

  3. V ločeni posodi segrejte mleko, dodajte vanilijev sladkor in instant kavo ter mešajte, dokler se sestavine ne raztopijo.

  4. Piškote na kratko pomočite v to tekočino (ne preveč, da se ne razmočijo) in jih zložite na dno globokega pekača.tiramisu 5581806 1280

  5. Čez plast piškotov namažite polovico kreme in enakomerno razporedite polovico malin.

  6. Ponovno dodajte plast namočenih piškotov, preostanek kreme in maline. Na vrhu zaključite s tankim slojem kreme, ki prekrije maline.

  7. Sladico postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, da se strdi. Pred postrežbo jo za 1–2 uri prestavite v zamrzovalnik, da bo bolj čvrsta in ledena – kot prava poletna osvežitev!

  8. Tik pred postrežbo vrh posujte s kakavom skozi cedilo.

 

Lažni tiramisu: Nepričakovane sestavine za okus, ki ga vsi poznamo