Sobotni recept: Mineštra

Poletje je bogato z raznovrstno svežo zelenjavo, mineštra pa je jed, ki je enostavna za pripravo in v kateri lahko različne vrste zelenjave tudi uporabite.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mineštra je gosta juha italijanskega izvora, pripravljena iz zelenjave, pogosto z dodatkom testenin ali riža, včasih obojega. Običajne sestavine vključujejo fižol, čebulo, zeleno, korenje, listnato zelenjavo, osnovo, parmezan in paradižnik.

Če nimate nobene sestavine v tem receptu, jo lahko nadomestite z nečim, kar že imate doma.

Sestavine: Mineštra za 3 osebe

2 bučki
4 veliki stroki česna
pol skodelice graha
3 korenčki
1 zelena
par listov ohrovta
1 čebula
1 pločevinka sesekljanega paradižnika (ali 400 g svežega paradižnika)
pest sesekljanega peteršilja
origano
bazilika
poper
sol
testenine za juho (po želji)
olje

Priprava

V večji lonec kanemo malo olja in na njem na hitro prepražimo drobno sesekljano čebulo.

Dodamo vse ostale sestavine razen testenin, sesekljanega paradižnika in peteršilja, premešamo, pokrijemo in na srednjem ognju kuhamo 20-30 minut (toliko, da se korenje skuha).

Nato dodamo nasekljan paradižnik in kuhamo še 15 minut. Nato dodamo testenine za juho in če je juha pregosta, dodamo še malo vode.

Za recept za minešetro s kozicami kliknite tukaj , več receptov in kulinaričnih člankov pa najdete v naši rubriki kulinarika.