Spet nas čaka velika gneča na cestah

Pred nami so lepi dnevi, vreme bo večinoma sončno in toplo. Mnogo ljudi se bo podalo na izlete, ugodne razmere bodo zagotovo izkoristili tudi motoristi, kolesarji in vozniki e-skirojev. Zaradi bližajočega se praznika binkošti v tujini pa je napovedan močno povečan tranzitni promet preko Slovenije od petka do ponedeljka, predvsem v smeri proti Hrvaški in nazaj.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Minuli teden smo lahko zaradi praznika vnebohod na naših cestah opazili velike kolone avtomobilov. Dars napoveduje močno povečan tranzitni promet od petka zaradi bližajočega se praznika binkošti. V Sloveniji ta dan ni praznik, je pa v mnogih državah po Evropi. Največ avtomobilov pričakujejo iz Avstrije, Nemčije, Madžarske, dela Švice, Belgije in Nizozemske, ob tem pa imajo v Avstriji tudi počitnice, kar bo še dodatno vplivalo na gostoto prometa. Dars tako napoveduje, da bo od 26. do 29. maja zelo gost promet od Avstrije proti Hrvaški in v obratni smeri.

Takšna gneča nas čaka v začetku junija: 8. junij je praznik svetega rešnjega telesa. Ti trije prazniki vsako leto povzročijo na slovenskih cestah velike gneče, zato vozite previdno in računajte na daljši čas na cestah.