TO O PODJETJU PRAVI LIDLOVA PRODAJALKA

Lidl v Sloveniji je danes eden večjih in priljubljenejših slovenskih trgovcev. Uspeh podjetja, ki se lahko pohvali z odličnimi kadrovskimi praksami, razvojnimi programi in ugodnostmi za zaposlene ter nadpovprečnim plačilom v panogi, pa ne bi bilo mogoče brez zavzetosti in truda zdaj že skoraj 2000 zaposlenih, ki so prvi ambasadorji podjetja.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Med njimi je tudi dolgoletna Lidlova sodelavka Sabina Nikl, pomočnica poslovodje v eni izmed Lidlovih trgovin. Sabina se je za delo v Lidlu sem se odločila zaradi fleksibilnega delovnega časa. »To mi veliko pomeni zaradi moje hčerke, da se lahko poleg službe posvečam družini.« V Lidlu Slovenija je počutje zaposlenih ključnega pomena, zato se trudijo razumeti želje in potrebe zaposlenih. »Najprej sem delala kot prodajalka, nato pa so mi ponudili napredovanje v pomočnico poslovodje,« razlaga Sabina.

Lidl Slovenija je prejemnik mednarodnih certifikatov Top Employer Slovenija in Top Employer Europe 2023, ki nagrajuje odličnost pri zagotavljanju najboljših delovnih razmer, ter polnega certifikata Družini prijazno podjetje.

Priložnosti za napredovanje je veliko

Nemalo je Lidlovk in Lidlovcev, ki so ob svojem delu napredovali na vodstvene položaje. Strokovna in osebna rast v Lidlu Slovenija nista stvar naključja, temveč rezultat načrtovanega razvoja vseh sodelavcev in njihovih kariernih poti. Ponosni so tudi na programe tako imenovane mednarodne menjave Job Rotation, v okviru katerih lahko Lidlovi sodelavci za nekaj časa odidejo na izmenjavo na sedež podjetja Lidl ali v druge Lidle v okviru Skupine Lidl.

Certifikat Top Employer je Lidl Slovenija prejel ze cetrtic
Podjetje je že štirikrat prejelo mednarodni certifikat za odličnost kadrovskih praks.

»Čutim, da smo med sabo povezani«

Sabina je ob vsem tem navdušena tudi nad pozitivnim vzdušjem v ekipi in dodaja: »Najbolj všeč mi je to, da se med sabo razumemo, da smo med sabo povezani.« Pravi, da je pri delu je ključno sodelovanje. Ob njenem pripovedovanju začutiš, da je Lidl zares zgodba o navdihu, zato si preprosto želiš postati del ekipe. Ob tem Sabina dodaja: »Delo in ves moj trud se vrača. To čutim

Pogrešaš skrbno, prilagodljivo in stimulativno delovno okolje? Postani del Lidlove top ekipe Slovenija in unovči svoj potencial!  Preveri prosta delovna mesta v svojem kraju na https://kariera.lidl.si/

5 dejstev o Lidlu Slovenija kot delodajalcu:

  1. Zaposlenim v prodaji in skladišču plača raste po vnaprej znanih stopnjah, vse do 6. leta zaposlitve. Poleg tega so v podjetju z majem napovedali povišanje plač in dodatnih plačil. Plače prodajalcev bodo po povišanju segale tudi do 1.560 evrov bruto, plače skladiščnikov pa vse do 1.430 evrov bruto.
  2. Na delovnih mestih prodajalec, skladiščnik in viličarist so v podjetju določili 36-urni delovni teden kot polni delovni čas. Tak model so poimenovali Lidlova 36-ka. To pomeni, da delaš 4 ure na teden manj in ti je priznana polna in pokojninska delovna doba.
  3. Lidlovi zaposleni vsako leto prejmejo tudi visoka dodatna izplačila. V letošnjem letu bodo tako prejeli poslovno uspešnost v vrednosti 750 evrov in regres v višini 1800 evrov.
  4. Zaposleni že od septembra 2022 prejemajo najvišje neobdavčeno povračilo stroškov za prehrano med delom v znesku 7,96 evra. Dodatno pa zaposlenim vplačujejo premijo v drugi pokojninski steber, ki na letni ravni za vsakega zaposlenega znaša 480 evrov.
  5. Prizadevanja za uravnoteženje poklicnega in zasebnega življenja ter projekte za krepitev zdravja, zadovoljstva, razvoja in dobrega počutja na delovnem mestu so v Lidlu Slovenija združili pod iniciativo Dober lajf, na katero so še posebej ponosni. V okviru tega poskrbijo tudi za služben odklop, darilo ob rojstnem dnevu, tabore za otroke in najstnike v času šolskih počitnic, pozornosti za nosečnice in mamice …

lidl