Ta živila bi morali imeti vedno doma

Malo ljudi sistematično in načrtno založi s hrano, zato se pogosto znajdemo v situaciji, ko nam napovedo obisk, mi pa nimamo nič konkretnega pripravljenega.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Žita

To, kar je osnovna sestavina prehrane mnogih ljudi, seveda nikoli ne bi smelo manjkati na zalogi. Zato je pomembno, da doma vedno imate testenine, riž, ovsene kosmiče in kruh z daljšim rokom trajanja.

Namazi in omake

V skladu s prvo točko se vse to lahko idealno kombinira s testeninami, rižem in kruhom. Zato vedno imejte tako sladke izdelke iz te skupine, kot so med, marmelada ali namazi iz oreščkov, ali slane, kot so pesto, paradižnikova omaka, omaka za vok in podobno. Tako lahko hitro pripravite skorajšnji obrok s tem, kar vedno imate pri roki.

Konzervirana zelenjava

Čeprav je sveža zelenjava seveda boljša, konzervirana različica ponuja pomembno alternativo, ko doma ni ničesar, trgovina je zaprta, vi pa želite kljub temu vključiti malo zelenjave v obrok. Paradižniki, koruza, korenje, grah, gobe – izbira je velika.

Olje in kis

Olje in kis sta pogosto podcenjena, a tako pomembna. Bodisi za peko ali v prelivu za solato: če nenadoma zmanjka olja, je težava velika, nenapovedan obisk v trgovino pa stresen. Torej, naslednjič dodajte malo več teh izdelkov v svojo košarico in bodite pripravljeni ob prazni steklenici.

Moka

Precej razumljivo, vendar mora v vsaki kuhinji vedno biti dovolj moke. Če je testo preveč lepljivo in zahteva več moke, kot je navedeno v receptu, ali za valjanje piškotov, testa za pico itd., je presežek moke vedno dobra stvar za imeti. Enostavno dostopna in zagotovo se bo porabila.