Trije simptomi, ki jih povzroči nagla sprememba temperature

Trenutno se dogajajo velike spremembe v dnevnih temperaturah.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Konec oktobra je prinesel padec temperatur,  vreme se je ohladilo, poletne stvari pa lahko pospravimo za naslednjo sezono. Nagel padec temperature vpliva na vse ljudi, v večji ali manjši meri.

Občutljivost na mraz je manj pogosta kot občutljivost na vročino, vendar so običajni simptomi, ki jih lahko doživimo depresija, utrujenost in povečane prehlade. Simptomi so še posebej izpostavljeni, če se pojavijo ob slabem vremenu in pomanjkanju sončne svetlobe.

Velike razlike v atmosferskem tlaku povzročajo težave tako pri zdravih kot pri bolnih ljudeh. Pri drastičnem padcu temperature lahko pride do velikega skoka krvnega tlaka, medtem ko bolniki s astmo lahko doživijo hujše napade.

Ob nenadnem ohladitvi se krvne žile zožijo, kar lahko povzroči težave pri ljudeh, ki trpijo za angino pektoris. Pri njih se v takšnih primerih pojavijo bolečine v prsih. Prvi korak k preprečevanju resnejših zdravstvenih težav je preventiva. Priporoča se redno preverjanje krvnega tlaka in ustrezno oblačenje.

Temperaturni šok lahko prinese težave tudi zdravim ljudem, sprememba vremena pa lahko vpliva na otroke, ki postanejo razdražljivi.