Urška Klakočar Zupančič izdala nov roman

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je izdala svoj drugi roman, z naslovom Sibilina sodba.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Po tem, ko je izdala Gretin greh leta 2021,  je predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič napisala nov roman z naslovom “Sibilina sodba”, ki se odvija v 17. stoletju. Glavna junakinja zgodbe je Sibila, močan ženski lik, ki se pogumno sooča z izzivi svojega časa. Zgodovinski roman je po njenih besedah namenjen vsem “divjim ženskam z volčjo dušo”.

Z avtorico romana, ki na več kot 500 straneh prinaša vpogled v preteklost in razkriva položaj žensk v patriarhalnem okolju, se je na nocojšnjem literarnem večeru pogovarjala Vesna Milek. Med pogovorom je Klakočar Zupančič spregovorila tako o svojem ustvarjalnem procesu kot tudi razgrnila svoje poglede na življenje ter pri tem kot svoji glavni vodili omenila vero v svobodo in ljubezen. Kot je še povedala predsednica državnega zbora, je tokratni roman napisala med poletnim dopustom.

V izjavi za STA pred dogodkom je Klakočar Zupančič povedala, da je za oba svoja romana izbrala 17. stoletje, ker se je takrat človeški duh začel prebujati iz srednjeveške otopelosti in se je v ospredje počasi začel postavljati človek. Hkrati se v tem stoletju reformira krščanska vera, se razvijata znanost in umetnost, a je tudi stoletje velikih bojev in lova na čarovnice.

“Vsakič, ko se ljudje začnejo prebujati, se pojavijo neke reakcionarne sile, ki ta človeški duh, ki je ušel iz steklenice, poskušajo stlačiti nazaj v steklenico,” je še pojasnila avtorica.

 

Urška Klakočar Zupančič: ”Tisti, ki je bil pravnomočno obsojen, ne more biti v parlamentu”