Uspešna dobrodelna akcija Lions kluba Portorož Zarja

Kdor hitro da, dvakrat da…pravi slovenski pregovor. Tega načela se skušamo, članice Lions kluba Portorož Zarja držati, kolikor se le da. Lions klub združuje 25 žensk, ki verjamemo v združeno dobrodelno moč ženske energije.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ob spremljanju dogajanja po Sloveniji v začetku avgusta, smo takoj vedele, da moramo hitro odreagirati. Že v prvem tednu smo pomagale mamici, ki smo ji priskrbele vse otroške pripomočke za šestmesečnega dojenčka, saj je v poplavah izgubila vso otroško opremo. Iskale smo razvlažilce in jih po svojih močeh skušale čim hitreje dostaviti tistim, ki so jih bili najbolj potrebni. A z globokim zavedanjem, da bo treba ljudem še naprej pomagati, smo se odločile za nekoliko večjo akcijo in zato smo v sredo, 23. 8. 2023 organizirale dobrodelno večerjo v sodelovanju z gostiteljem Lions kluba, Restavracijo Marina Portorož. Številni pridelovalci hrane in vinarji so darovali svoje izdelke, nastopila je skupina BOOOM!, večer pa je vodil nepozabni Iztok Gustinčič. Posebej želimo izpostaviti Košarkarski klub Portorož, ki nam je daroval košarkarsko žogo iz leta 2022 s podpisi slovenskih košarkarskih velikanov Luke Dončića in Gorana Dragića ter drugih reprezentantov. Darovali pa so tudi zadnji dres Gorana Dragića.

Oboje smo, poleg treh odličnih vin in dveh slik,  namenile za licitacijo in danes ponosno ugotavljamo, da smo zbrali 12.680 eur. Vsa sredstva so namenjena ciljnim družinam v stiski zaradi nedavnih poplav. Iz srca hvaležne smo vsem, ki so prišli na večerjo in tako velikodušno darovali za plemenit namen.

Ponosne smo, da delujemo v okolju, ki je sočutno in solidarno s tistimi, ki so utrpeli veliko škodo. Velika, iskrena hvala gre prav vam, ki podpirate naše dogodke!

V septembru obeležujemo 10. obletnico ustanovitve podružnice LK Zarja Portorož, novembra bomo aktivne na Martinovanju v Marini Portorož in decembra organiziramo naš tradicionalni dogodek Z ODPRTIM SRCEM V VESELI DECEMBER. Rdeča nit vseh aktivnosti je zbiranje sredstev za pomoči potrebnim, ob tem pa tkanje prijateljskih vezi.

Sledite nam na fb strani: https://www.facebook.com/LKPortorozZarja in  obiščite naše dobrodelne dogodke.