V intuitivnih in aktivnih energijah proti ščipu ter praznovanju pomladi

Deli novico s tvojimi prijatelji

Od Gregorjevega praznika ljubezni in pomladi, ki ga z žvrgolečo ženitvijo razglašajo ptički, bomo v tem tednu aktivno hiteli proti Lunini polnosti in prihajajoči pomladi z oznanilom velikega Sonce ob njegovem nedeljskem prestopu v znamenje ovna. Pa gremo lepo po vrsti in uglašeno z ritmom narave, ki tako kot vsak trenutek igra več energijskih melodij. Le-te tečejo skozi nas v sozvočju z našo energijsko kodo in nivojem zavedanja; od nizkih vibracij, v katere se zapleta tema in nas plaši s svojimi sencami, pa vse do visokih vibracij Svetlobe, ki ji pomagajmo po svojih najboljših močeh.

Glavnina planetov je še v znamenju vodnarja in rib. Vabijo nas v visoko zavedanje in pogled na celoto, povezovanje, duhovne modrosti in sočutenje. Da bo ritem hitrejši in bolj napet, da bomo dobili jasnejše odgovore, razsvetlili še skrito, začutili svoje moči, bo Luna – v svoji kolerični fazi na poti do Ščipa -pritiskala in spraševala vodnarja in ribe v vsakem od nas. Če se povezujemo med seboj, a smo dovolj notranje svetli, samostojni in močni? Če čutimo podporo duhovnih dimenzij  in intuitivno zaznavamo pot, a smo dovolj prizemljeni in konkretni v dejanjih? Tako deluje gugalnica, ko išče točko ravnovesja, ki jo potrebujemo v teh ekstremnih dogajanjih prostora in časa.

V veliko pomoč nam bo Bog neba Uran, ki bo skozi srce in um spuščal visoke prebliske, da se zmoremo dvigniti tja, kjer so pravi odgovori in zavedanje enosti. V četrtek bosta Luna in Merkur, vsak iz svojega konca dobila njegovo sporočila iz neba. Ščip bo nastopil v petkovem jutru, ob 08:17, ko si bosta iz oči v oči zrla Luna iz 27 stopinje device in Sonce iz 27 stopinje rib. Oba bosta iz samega centra zemlje črpala regenerativne moči velikega Plutona. A potrebno je biti očiščen ter verjeti v povezanost zemeljskih in duhovnih sil v vsakem najmanjšem in največjem dihu življenja.

Luna bo v petkovem dnevu prestopila v znamenje tehtnice, da nam prinese več ravnovesja. Sam sobotni dan bo lahko nemiren v odnosih in notranjem valovanju želja. Venera bo v kvadratu z Uranom.  Naj bo nedelja namenjena slavljenju spomladanskega enakonočja. Sonce bo ob 16:33 prestopilo v znamenje ovna. Dan bo dosegel dolžino noči in nadaljevali bomo v smeri krepitve svetlobe, ki bo premagovala temo noči. Tako zunaj kot znotraj nas, za sočutnejši svet. Dobrodošla pomlad.

V ponedeljek bo Luna v znamenju leva vznemirjala naš čustveni svet z vprašanji. A smo dovolj močni, gotovi v sebe, saj le tako lahko ustvarimo močno povezovalno celoto? Umirjajmo vroče strasti, bodimo športno aktivni, ustvarjalni, naj pozitivna energija teče skozi nas.

Torkova noč bo napeta, dopoldan polen negotovosti. V ekstrovertiranem čustvovanju bomo iskali ravnovesje znotraj sebe. Ne pričakujmo potrditve, ne razburkajmo časa v svojih zahtevah in dramah. Naj bo popoldan namenjen ustvarjalnosti, igrivosti in veselju ob prihajajoči pomladi.

V zgodnji jutranju sredi bo Luna prestopila v znamenje device. Nekoliko bomo umirili čustvovanja in se prizemljili s konkretnimi opravili. Počistimo dom, delovni prostor, uredimo okolico, opravimo drobne malenkosti znotraj in zunaj nas. Negujmo se, jejmo zdravo.

V četrtek bo dan za visoke prebliske in zavedanje enosti, kar nam lahko pomaga videti čas in dogajanje iz višje perspektive ter  konkretno delovati ob pomoči intuitivnih zaznav. Luna iz device in Merkur iz rib se bosta povezovala z Uranom.

V jutranjem petku bo ob 08:17 nastopila polna Luna v znamenja device, ki se bo postavila nasproti Soncu iz znamenja rib. Bomo začutili in zmogli delovati konkretno kot povezanost zameljskega in duhovnega v nas? Moč bo velika, regenerativna, zato si dovolimo iz svojih globin odpreti vrata pogumu. Pluton bo združeval naša čustva in notranjo moč, Luno in Sonce. Luna bo prestopila v tehtnico ob 12:25.

V soboto bo Luna iz znamenja tehtnice vzpostavljala ravnotežje v odnosih, željah in ustvarjalnih nagibih. Bo pa dan lahko nemiren zaradi Venerinega izziva od Urana, ki jo bo pretresal v njeni iskrenosti; tako v odnosu do sebe kot drugih in vrednotah.

V nedeljo se odprimo slavljenju enakonočja in prihajajoče pomladi. Sonce bo od 16:33 prestopila v znamenje ovna, dan bo dosegel dolžino noči in svetloba Sonca  bo dan za dnem premagovala temo noči. Dobrodošla pomlad in naj svetijo naše Luči. Naj nam bo lepo.