V Koper prihaja varuh človekovih pravic

Deli novico s tvojimi prijatelji

Varuh človekovih pravic Peter Svetina bo prihodnjo sredo, 7. avgusta 2019, s sodelavci posloval v koprski občini, in sicer v Pretorski palači. Z vodstvi institucij v občini se bo pogovoril o izzivih pri uresničevanju človekovih pravic, obisk pa tudi odlična priložnost za vse, ki menijo, da jim niso zagotovljene človekove pravice in bi se o tem želeli pogovoriti z varuhom.

Varuh človekovih pravic Republike Slovenije Peter Svetina se želi s poslovanjem zunaj sedeža približati tistim, ki ga potrebujejo, zato enkrat na mesec obišče določen predel Slovenije in se pogovori z vsemi, ki iščejo pomoč pri uveljavljanju svojih pravic. Namen tovrstnega poslovanja se je vsaj regionalno približati vsem tistim, ki bi potrebovali svetovanje, vendar ne morejo priti v Ljubljano.

Vsi, ki menite, da so vam kršene pravice in bi vam Varuh pomagal, lahko do ponedeljka, 5. avgusta 2019, do 15. ure, pokličete na telefonsko številko 030 720 225 in se naročite na polurni pogovor z varuhom ter njegovimi sodelavci v Pretorski palači v Kopru.

Varuh Peter Svetina bo obiskal tudi nekatere institucije v občini, kjer se bo seznanil z njihovim delom in težavami, s katerimi se srečujejo pri uresničevanju človekovih pravic. Med drugim se bo srečal s koprskim županom Alešem Bržanom in njegovimi sodelavci ter z njimi spregovoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občanov. Ugotovitve poslovanja bo kasneje predstavil in ocenil na novinarski konferenci v Pretorski palači ob 14. uri.