V Piranu zagorelo v stanovanju

Deli novico s tvojimi prijatelji

Iz Občine Piran so sporočili, da je zaradi požara v stanovanjski hiši v Kosovelovi ulici v Piranu, do nadaljnjega motena oskrba z elektriko v okolici Prvomajskega trga.

Požar je izbruhnil v centru Pirana, v drugem nadstropju stavbe, v kateri domuje gostilna Delfin. Požar je v osnovi pogašen, ni pa še povsem lokaliziran. Pri gašenju so sodelovali gasilci iz Sečovelj in Pirana ter gasilska brigada Koper. Z ognjenimi zublji se je spopadlo okoli 40 gasilcev.

 

Sam potek gasilskega delovanja je bil zelo zahteven, saj je bilo treba v prvi fazi rešiti stanovalce – nekaj naj bi se jih zaprlo v toaletni prostor, reševanje je potekalo tudi s strehe. Po trenutnih podatkih naj bi odpeljali 7 stanovalcev v izolsko bolnišnico – po podatkih s terena naj ne bi bili v smrtni nevarnosti. Med reševanjem je eden izmed gasilcev doživel temperaturni šok, zaradi česar je bil odpeljan v izolsko bolnišnico.

Nekaj stanovalcev bo preživelo noč po vsej verjetnosti v izolski bolnišnici. Za vse ostale je po besedah piranskega župana Đenia Zadkovića in podžupana Karla Radovca, ki sta na lokaciji požara, Občina Piran zagotovila bivanje v portoroškem Boutique hotelu.

 width=Vir in foto: Občina Piran