V Portorož prihajajo jadralci razreda optimist

Vse je nared za prvo regato letošnje sezone v razredu optimist. Jadralni klub Pirat Portorož bo med 3. in 6. marcem gostil regato OptiOpening 2023, ki bo štela kot kriterijska za izbiro slovenske reprezentance.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Jadralni klub Pirat Portorož ta konec tedna pričakuje okoli 150 mladih jadralcev iz desetih držav, ki bodo v Piranskem zalivu lovili veter v jadra optimistov. Med jadralci, starimi od 7 do 15 let, bodo zagotovo zelo motivirani slovenski tekmovalke in tekmovalci, saj bo to prva letošnja regata, na kateri bodo zbirali točke za mesto v slovenski reprezentanci. Na regati bodo tekmovali kadeti in juniorji pa tudi jadralci začetniki, ki so na jadrnice prvič stopili lani. V treh dneh si organizatorji želijo izpeljati devet plovov.

OptiOpening foto Rok Sorta

»Po zimskem premoru v klubu znova pričakujemo regatni vrvež. Sezono bodo otvorili najmlajši jadralci, kar nas še posebej veseli. Tako za jadralce kot za nas bo OptiOpening uvod in hkrati  ogrevanje za bogato regatno sezono, ki je pred nami,« je povedal predsednik Jadralnega kluba Pirat Portorož Mitja Margon in dodal, da tudi letos v klubu pripravljajo nekaj novosti, ki prinašajo še tesnejše sodelovanje s klubi iz sosednje Italije. »Kmalu bomo obelodanili tudi letošnjo novost, ki sledi naši ideji povezovanja med klubi in izmenjave dobrih praks pri organizacij regat. Želimo si doseči še večjo in kvalitetnejšo udeležbo na skupnih regatah in, nenazadnje, biti zgled medsebojnega sodelovanja in podpore med klubi. Toliko za pokušino, več pa kmalu,” je bil skrivnosten Mitja Margon.