V Žusterni največ 700 kopalcev, v Kopru 500

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ta konec tedna v Mestni občini Koper znova pričakujemo povečan obisk kopališč, na katerih zaradi varnostnih razlogov velja omejitev števila obiskovalcev in kopalcev. V primeru, da bo število obiskovalcev preseglo dovoljeno kapaciteto, bodo prisiljeni dostop na kopališče začasno onemogočiti. »Občanke in občane prosimo, da spoštujejo varnostni režim in v primeru polne zasedenosti obisk plaže preložijo na kasnejši čas«, so povedali na koprski občini.

 

Minuli konec tedna je slovenska Istra pokala po šivih, ta konec tedna pa ne bo prav nič drugačen. Ker smo še vedno v času posebnih razmer, ki od nas zahtevajo spoštovanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje glede druženja, higiene in ohranjanja medsebojne razdalje, velja pred obiskom kopališč preveriti režim obratovanja. Na obeh mestnih kopališčih v koprski občini je namreč vse od odprtja v veljavi posebni varnostni režim, ki določa, da je lahko naenkrat na kopališču omejeno število ljudi.

 

V Žusterni, ki jo upravlja Javni zavod za šport Mestne občine Koper, je največje dovoljeno število obiskovalcev 700, na koprski Mokri mački, za katero skrbi Marjetica Koper, pa 500. V primeru polne zasedenosti površin bodo na obeh kopališčih prisiljeni vstop začasno prepovedati.

 

»Občanke in občane prosimo, naj bodo odgovorni in skrb za varnost postavijo pred druge interese. Ob obisku kopališč poskrbite za ustrezno varnostno razdaljo, v primeru polne zasedenosti pa obisk kopališča preložite na kasnejši čas«, so še pojasnili.