Varčevalni načrt za vsako življenjsko obdobje

S partnerjem delata načrte za skupno prihodnost? Se pravkar pripravljate na prihod novega družinskega člana? Morda vaš najstnik odrašča in se pripravlja na študij v tujini ali pa se že zdaj sprašujete, kako boste finančno poskrbeli zase po upokojitvi? Vsako življenjsko obdobje prinaša s seboj nove potrebe in z njimi povezane finančne izzive.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Marsikdo je zmotno prepričan, da si varčevanja v tem trenutku ne more privoščiti in z njim odlaša na čas, ko bo imel višjo plačo, odplačal kredit ali ko bodo otroci enkrat samostojni.

A dejstvo je, da si večina lahko privošči vsak mesec »dati na stran« vsaj majhen znesek, če le posveti nekaj pozornosti urejenosti svojih financ.

 

Spoznajte Varčevalni načrt v vzajemne sklade.

Varčevalni načrt Intese Sanpaolo Bank je preprosta in dostopna oblika varčevanja, kjer lahko postopoma varčujete v vzajemnih skladih Eurizon, že od 40 EUR mesečno. Namenjen je vlagateljem, ki želijo varčevati za dolgoročne cilje, kot so : dodatek k pokojnini, varčevanje za potrebe otrok v prihodnosti ali za varnostno rezervo.

Prednosti mesečnega varčevanja v skladih

Dostopnost in prilagodljivost: mesečno varčevanje v skladih je na voljo širokemu krogu vlagateljev, saj so vplačila zelo prilagodljiva. Omogoča vplačevanje tudi manjših zneskov, kar je posebej zanimivo za vlagatelje z omejenimi sredstvi. Poleg tega lahko kadar koli vplačate dodatna sredstva in jih tudi dvignete, saj sredstva v vzajemnih skladih niso vezana.

Enostavnost in doslednost: Mesečno varčevanje je preprost in dosleden način varčevanja. Z rednimi avtomatskimi vplačili ne potrebujete kompleksnih strategij ali vsakodnevnega sledenja finančnim trgom. To je posebej koristno za vlagatelje, ki nimajo dovolj časa in znanj za spremljanje naložb.

Postopno vlaganje: Namesto, da bi vložili celoten znesek naenkrat, redno vplačujete manjše zneske skozi celotno obdobje varčevanja. Znesek določite sami, pri čemer najmanjši znesek znaša 40 EUR.

 

Kljub številnim prednostim mesečnega varčevanja v skladih je potrebno opozoriti, da je vsaka naložba povezana tudi s tveganji, ki lahko vodijo v večjo finančno izgubo. Banke je jamči za donosnost vzajemnih skladov, ki je odvisna od gibanja tečajev na kapitalskih trgih. Tržni pogoji se lahko spreminjajo, zato je ključno, da se vlagatelji seznanijo s svojimi cilji, časovnim horizontom in sprejmejo odločitev, ki je v skladu z njihovim finančnim položajem.

 

Intesa Obala Plus PR oktober img 3

Kako začeti z varčevanjem v skladih?

Pri varčevalnem načrtu lahko izbirate med široko paleto vzajemnih skladov Eurizon, skladno z vašim naložbenim profilom, ki ga v banki pridobite s pomočjo izpolnjenega vprašalnika. Na podlagi vaših želja, ciljev in naložbenega profila vam naši izkušeni finančni svetovalci pomagajo izbrati ustrezen varčevalni načrt.

Komitenti banke, ki ste uporabniki spletne in mobilne banke, lahko izpolnite vprašalnik ter varčevalni načrt sklenete kar od doma, v svoji aplikaciji. Ta vam kar na dlani omogoča celovit pregled portfelja in gibanje vrednosti naložb.

Za dodatne informacije se lahko oglasite v poslovalnicah Intese Sanpaolo Bank ali preverite več na naši spletni strani, kjer se lahko naročite na posvet s svetovalcem.

 

 

OPOZORILO VLAGATELJEM IN OMEJITEV ODGOVORNOSTI
To je tržno sporočilo. Pred sprejemom katere koli končne naložbene odločitve preberite prospekt in dodatek k prospektu sklada, dokument s ključnimi informacijami. Ti dokumenti so z letnim in polletnim poročilom ter drugimi informacijami dostopni na spletni strani in v poslovalnicah Banke Intesa Sanpaolo. Krovni investicijski skladi Eurizon Fund, Eurizon Manager Selection Fund in Epsilon Fund upravlja družba za upravljanje Eurizon Capital S. A., 28, boulevard Kockelscheuer, L-1821 Luksemburg. Banka Intesa Sanpaolo d. d., je uradni pooblaščeni distributer omenjenih investicijskih skladov za območje Republike Slovenije. Banka ne jamči za donosnost vzajemnih skladov, naložba lahko vodi v večjo finančno izgubo, za kar vlagatelj sam prevzame tveganje.