Varna pot otrok v šolo

Deli novico s tvojimi prijatelji

Tudi letos bo v prvih dneh novega šolskega leta poskrbljeno za varne poti izolskih učencev v šolo. Zanje bodo skrbeli policisti, občinski redarji in izolski upokojenci. Občina Izola poziva vse voznike in ostale udeležence v prometu, naj bodo pozorni na otroke in prilagodijo hitrost vožnje v naseljih.

 

Za varno pot v šolo bodo skrbeli policisti, občinski redarji in izolski upokojenci. Slednji bodo v poenotenih odsevnih jopičih, ki jih je zagotovil Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Izola, lažje in hitreje prepoznavni.

 

Na bolj obremenjenih križiščih v občini bodo na prvi šolski dan za varnost učencev skrbeli od 7.30 do 8.30 in od 12.00 do 13.00, preostale dni vse do konca tedna pa od 7.30 do 8.30 in med 12.15 in 15.00, prilagojeno potrebam posamezne osnovne šole. Izolski upokojenci bodo prisotni na prehodih za pešce na Cankarjevem drevoredu, Drevoredu 1. maja, Prešernovi cesti, Ulici oktobrske revolucije, Južni cesti in v Kortah. Prav tako bo za varen in zabaven prvi šolski dan poskrbela izolska maskota Bepi. Tudi ta bo otroke spremljal na prehodih za pešce, zjutraj v Drevoredu 1. maja.

 width=

Ukrepi za varno pot v šolo

 

Občina bo poskrbela tudi za urejeno okolico šol, prav tako bodo na novo pobarvane talne označbe in modre ribice, ki označujejo varno pot v šolo. Postavljene bodo dodatne opozorilne table oz. triopani z napisom šolska pot. V mestu (na Cankarjevem drevoredu in Drevoredu 1. maja) pa bosta razobešena dva transparenta, ki bosta do konca septembra voznike opozarjala na prisotnost otrok na cesti.

 

Vpis v osnovne šole in sprejem prvošolcev

 

Letos je v izolske osnovne šole vpisanih skupaj 156 prvošolcev, kar je nekaj manj kot lansko leto. 53 otrok je vpisanih na OŠ Livade, 70 na OŠ Vojke Šmuc, 14 na njeno podružnico v Kortah in 19 na OŠ Dante Alighieri.

 

Občinskega sprejema prvošolcev letos ne bo zaradi ukrepov, ki jih je potrebno spoštovati v luči zaščite pred novim koronavirusom, bo pa župan Danilo Markočič v torek, 1. septembra, obiskal vse izolske osnovne šole in zaželel prvošolcem veliko veselja in uspeha na novi življenjski poti.