Varnostna in prometna situacija v Občini Piran

Deli novico s tvojimi prijatelji

Danes je na povabilo župana Občine Piran v prostorih občine potekal usklajevalni sestanek, ki so se ga poleg  župana Đenia Zadkovića s sodelavci, udeležili državni sekretar Ministrstva za notranje zadeve dr. Božo Predalič, pomočnik direktorja PU Koper Igor Jadrič, Tomislav Omejec iz Uprave uniformirane policije GPU, vodja oddelka za splošne naloge na SUP PU Koper Damjan Sever ter pomočnik komandirja PP Piran Vladimir Babić.

 width=

Tema sestanka je bila varnostna situacija, s katero se med turistično sezono sooča Občina Piran. Glede na prijave se zaznava nezadovoljstvo občanov zaradi hrupa iz gostinskih lokalov, ki se znatno poslabša predvsem ponoči med vikendi, pa tudi zaradi različnih drugih pojavov v zadnjem mesecu, kot so beračenje, spanje na klopcah, vandalizem, tatvine, problematika aktivnega in mirujočega prometa v občini proti mejnim prehodom.

 

Uvodoma sta župan Đenio Zadkovič in podžupan Robert Fakin predstavila problematiko, s katero se na Občini Piran soočajo v zadnjem mesecu in izrazila pričakovanje po večji prisotnosti uniformiranih policistov. S tem bi se bolje obvladovalo varnostno situacijo, predvsem kršitev s hrupom, beračenjem, spanjem brezdomcev po klopcah in podobno.

 

V nadaljevanju so državni sekretar dr. Božo Predalič in predstavniki Policije predstavili delo in pooblastila policije ter pristojnosti in naloge, povezane s tem. Dr. Božo Predalič, Tomislav Omejec in Igor Jadrič so županu in ostalim uslužbencem na občini podali tudi nekaj možnih sistemskih rešitev, zagotovili pa so tudi aktivno sodelovanje policije pri reševanju nastalih razmer.

 width=

Sestanek je potekal v konstruktivnem in strokovnem dialogu, pri čemer so bili vsi prisotni mnenja, da je za zagotavljanje čim boljše varnosti najbolj pomembno sodelovanje vseh prisotnih.