Veličastno leto uspehov Uroša Perića

Uroš Perić je celjski glasbenik, ki obožuje slovensko obalo. Kar nekajkrat je napolnil portoroški Avditorij, v mesto rož pa se vedno znova rad vrača. Vendar v teh poletnih dneh za to nima veliko časa, saj je zelo zaposlen. Med drugim snema, nastopa po svetu, po petih letih pa je svoji izvoljenki Nataši izrekel še uradno poročno zaobljubo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Svetovno priznani blues in soul pevec je zelo vesel, da se mu dogaja toliko lepega in dobrega. Zdi se mu, da žanje uspehe minulega dela. Ko se je med korono ustavil svet, je pridno delal. Posnel je tri instrumentalne albume, pisal in skladal. Ko pa so se odprle meje, je spakiral kovčke in se odpravil na koncerte po Franciji, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Švici, Sloveniji … Konec lanskega septembra je izšel še album, ki ga je posnel z Big Bandom RTV Slovenija, vendar ga zaradi prezasedenosti ni mogel predstaviti, kot bi si želel, zato je bil predstavitveni koncert v Kinu Šiška šele letos. Njegov urnik pa je zaseden tudi zaradi turneje po Španiji, kjer sodeluje z Big Bandom iz Barcelone, zelo radi pa ga slišijo tudi na jazz festivalih po Ameriki.

Veličastne priprave na leto jubilejev

»To pa še ni vse. Naslednje leto bom star sedeminštirideset, praznoval bom dvajseto obletnico glasbene kariere in takrat bo izšla tudi biografija, ki jo piše Matej Kranjc je povedal Uroš, ki mu ob vsem tem delu uspe nekaj časa preživeti tudi s svojo izvoljenko Natašo. »Spoznala sva se še pred korono in že dolgo živiva skupaj. Nataša je prekrasna oseba in z njo mi je lepo. Iz prejšnjega razmerja ima krasno hčerko, jaz imam sina, tako da smo vsi štirje prijetno sestavljena družina. Glede na vse svoje obveznosti se trudim, da smo čim več skupaj, saj vsi zelo cenimo skupne trenutke,« pravi. Nedavno pa je izkoristil čas za še eno življenjsko prelomnico. Po petih letih skupnega življenja s svojo izbranko Natašo sta se odločila, da svojo ljubezen okronata še s poroko.

peric2

Usodni da sta dahnila v družinskem krogu na matičnem uradu v Celju. »Poročila sva se v poročni dvorani celjskega matičnega urada, obred pa je krasno izpeljal župan knežjega mesta Matija Kovač, ki mi je aprila tudi predal srebrni grb Mestne občine Celje za uspešno dosedanje delo. Poroka je bila intimna, v družinskem krogu. Z Natašo sva si želela zgolj najino zvezo okronati še s poroko,« je povedal sveže poročeni Uroš. Mladoporočenca je na matičnem uradu presenetila Fia Selič in jima igrala na klavir. »To je bilo res lepo presenečenje. Poročne prstane pa sta nama nataknila najina otroka, moj sin Nikola in Natašina hči Gabriela,« še razkrije Uroš. Po kosilu so odšli k ženinim staršem na dom, kjer se je zabava nadaljevala dolgo v noč, a Uroš pove, da je ob petih zjutraj že odšel proti Beogradu, kjer ga je čakal koncert z Big Bandom RTV Srbija. Mladoporočenca se bosta na medene tedne odpravila avgusta, ko bo imel nekaj prostih dni.

Na odre se bo vrnil 25. avgusta, ko bo odšel na festival in koncert v Španijo, zadnji dan avgusta pa ga čaka veliki koncert z Big bandom RTV Slovenija, Neisho, New Swing quartetom ter Otom Pestnerjem, Tjašo Fajdiga in ThePearlettes v ljubljanskih Križankah. Dva dni zatem, 2. septembra, pa bo pel in igral tudi v domačem mestu, na celjskem Starem gradu.