Višanje cen v garažni hiši jezi piranske sobodajalce

Cene parkiranja v garažni hiši Fornače se iz leta v leto zvišujejo, kar stres povzroča predvsem sobodajalcem v Piranu, saj pred sezono težko oblikujejo primerne cene oziroma se sploh odločijo, ali bo strošek parkiranja za njihove goste padel na njihova pleča ali bodo preprosto to storitev morali kriti turisti sami. Na to temo so se danes želeli sestati s pristojnimi na občini, a so “ostali praznih rok”.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Če je še pred štirimi leti bila cena za celodnevno parkiranje v garažni hiši v Fornačah 19 evrov, se je lani ta znesek zvišal na 24, od 1. julija letos pa bo ta znesek za obiskovalce, ki bodo svoj avto v garažni hiši pustili dlje kot 10 ur, znašal 28 evrov, abonmaji pa naj bi se ukinili.

Vseskupaj je razjezilo sobodajalce, ki svoje namestitvene kapacitete oddajajo v mestu, saj njihovi gosti praviloma parkirajo prav v garažni hiši Fornače. Kot pravijo, lastnik garažne hiše, podjetje PH Amfora, cene spreminja samovoljno in kadar se jim zljubi, zato se sobodajalci v naprej na podražitve ne morejo pripraviti. “Bojimo se, da bodo gostje mislili, da jih odiramo,” pravi eden od lastnikov apartmajev v Piranu, ki se bo zdaj moral odločiti, kako bo novo podražitev skomuniciral svojim gostom, ki so apartma najeli po starih cenah in nenazadnje, kako tudi delovati v naprej. Kot pravi, bodo morali strošek parkiranja očitno prepustit kar gostom samim. “Gre za pokop piranskega turizma,” je jasen sogovornik.

S somišljeniki so zato danes na piranski občini sklicali sestanek, na katerem so se želeli pogovoriti o problematiki, a je ta padel v vodo. Sprejela jih je ena od podžupanj, ki pa jim je pojasnila, da so njihove uradne ure jutri, a da se v vsakem primeru ne morejo dogovoriti nič, saj garažna hiša ni v lasti in posledično stvar občine.