Voda za vaše zdravje

Deli novico s tvojimi prijatelji

Voda – petkrat na dan po tri minute za vaše zdravje

 

Naša fizična in psihična zmogljivost je odvisna zgolj od vode. Je naš osnovni element , ki predstavlja tri četrtine telesa. Hidracija je naša zavestna odločitev. Najbolje je pitje vode razdeliti na 5 dnevnih terminov.

Prvič jo spijemo ko vstanemo, nato vsaj pred tremi glavnimi obroki in uro pred spanjem. Najučinkovitejši način pitja je naslednji: zavestno se odločimo za tri minute svojega časa in si natočimo vodo v 3dl kozarec do roba. Umirimo se in vsak požirek tri sekunde »požvrkljamo« po ustih in jo šele nato pogoltnemo. To delamo vsak požirek, dokler kozarec ni prazen. Šele takrat ga odložimo. Vsakič, ko vodo »požvrkljamo«, čutnice v ustni votlini zaznajo tekočino in prenesejo informacijo, da je voda v ustih, naš center v istem trenutku pripravi naše celice na ta požirek vode. Celice so srečne, vesele in takrat voda v največji možni meri začne svoje poslanstvo, to je, da živimo.

Voda veže nase odpadke zaradi delovanja organov in strupe, ki jih vnašamo v svoje telo, kot so barvila in konzervansi. Ko pa začutimo žejo, smo že nekaj časa v stanju dehidracije. Celice so kot v močvirju, vse funkcije pa potekajo oteženo. In takrat vodo običajno popijemo na dušek, kar je najslabši način pitja. Petkrat na dan po tri minute je kratkih 15 minut v dolgih 24 urah dneva in takrat smo tukaj in zdaj s svojim življenjem. Umirjeni smo, premislimo, kaj bomo počeli, ko odložimo kozarec. Bolje bomo osredotočeni na delo, ki sledi. Manj bo napak, manj ponovitev in hidrirani bomo delo brez naglice lažje opravili. Na zdravje!

V Istri delujem kot terapevt tradicionalne kitajske Tuina terapevtske masaže že več kot desetletje. Ko bo epidemija za nami, bom ponovno pričel s terapevtskim delom in takrat bo tudi znana nova lokacija mojega delovanja. Do takrat pa sem vam na voljo za vsa vprašanja o boleznih hrbtenice, kot so bolečine v vratu, v ramenih, v križu, o išiasu, zdrsu medvretenčne ploščice, glavobolih, migrenah, vrtoglavici, zaprtju, težavah z mišicami, vezmi, tetivami, kostmi, …

Tuina terapija je neboleča in blagodejno vpliva na vse štiri nivoje: fizični, čustveni, umski in mentalni nivo. Le človek v ravnovesju je zdrav človek. Za resno izboljšanje stanja je potrebnih do 12 terapij, ki vam bodo znižale bolečine na najnižjo možno raven ali pa jih popolnoma odpravile. Ostanite zdravi!

 width=

robert.slapar@gmail.com

mobi:+386 40 360 788Oglasno sporočilo.