Volitve vsaki dve leti

V uvodniku še posebej nerad pišem o lastnem časopisu. Tokrat bom naredil izjemo, ker menim, da moram opozoriti na nekatere spremembe.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Nekaj naših rednih sodelavcev se je odločilo, da bodo svoj aktiven odnos do okolice letos pokazali tudi tako, da bodo kandidirali na različnih listah v različnih občinah. Katja Pegan, Dorjan Marušič in Sabrina Simonovič bodo nastopali na volitvah. Nekateri na višjih mestih svojih list ali strank, drugi nekaj nižje. V takih primerih se nekatere redakcije lahko odločijo, da v času volilne kampanje ne pišejo. Mi smo se odločili drugače. Prosili smo jih, da v svojih člankih ne agitirajo za svoje stranke oziroma liste in se odločili, da vsem tudi na tem mestu povemo, da kandidirajo in da  lahko tudi v času predvolilne kampanje ostanejo naši sodelavci. Vi jih boste že znali pravilno brati.  Drugo je presenečenje glede  količine plačanih sporočil političnih strank in županskih kandidatov, ki so se odločili, da bodo tudi preko našega časopisa nagovarjali svoje volivce. Moj prvi vtis je bil, da bo časopis podoben oglasniku, sedaj pa imam povsem drugačno sliko. Na enem mestu lahko vidimo, s kom nas želijo prepričati in s kakšno vsebino nas želijo prepričati, pa še vsak si je izbral svojo obliko. Prepričan sem, da so nam  obogatili to številko.

Drugače pa se pridružujem manjšemu krogu, ki predlaga, da bi imeli volitve vsaj na dve leti. Zastonj parkirišča, otvoritve pokritih tržnic, začetki pokrivanja tržnic, obnovljene šole, vrtci, novo asfaltirane ceste, obnovljena pristanišča, še v Piranu, kjer niso potrdili v zadnjih letih nobenega zares velikega projekta brez silnih težav, tik pred volitvami prižigajo zeleno luč za veliko naložbo. Toliko novosti, ki dobro vplivajo na naše življenje, že dolgo ne. Pa še velike in male obljube bomo ponovno slišali in predstavljajte si, da bi imeli za uresničitev teh obljub samo dve leti.  Morebiti bi se svet vrtel hitreje in na bolje.