Vremenska napoved: Danes bo deloma sončno

Kakšno vreme lahko pričakujemo med vikendom?

Deli novico s tvojimi prijatelji

Danes bo deloma sončno s spremenljivo kopasto oblačnostjo, na severu ponekod pretežno oblačno. Predvsem v severnih krajih lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24 °C.

Jutri bo povečini sončno, popoldne bodo predvsem v hribovitem svetu nastale posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, najvišje dnevne od 21 do 26 °C.

OBETI

V noči na ponedeljek ter v ponedeljek čez dan bo spremenljivo oblačno, plohe in nevihte bodo pogostejše. V torek bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami.

VREMENSKA SLIKA

Nad srednjo Evropo se zadržuje ciklonsko območje s fronto. Od severozahoda bo nad naše kraje v višinah dotekal nekoliko bolj suh in še razmeroma hladen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije, Hrvaške in Madžarske deloma sončno, predvsem popoldne je možna kakšna ploha ali nevihta. V krajih severno od nas ter v Alpah bo spremenljivo s plohami in nevihtami.

Jutri zjutraj bo v krajih severno od nas spremenljivo oblačno s kakšno ploho ali nevihto. Drugod bo sprva dokaj sončno, popoldne pa se bodo tudi v krajih zahodno od nas začele pojavljati plohe in nevihte.