Vremenska napoved za Slovensko Istro: Začetek pomladi topel in sončen

Preverili smo kakšna je vremenska napoved za Slovensko Istro. Ta kaže na precej sončno in suho vreme.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Vremenska napoved za Slovensko Istro je v začetku koledarske pomladi precej vzpodbudna. Kot nam je zaupal meteorolog Brane Gregorčič iz Agencije Republike Slovenije za okolje,  nas čaka suho in  prijetno sončno vreme, ki ga bodo zgolj v noči iz sobote na nedeljo zmotile padavine. Ker bodo te v nočnem času, večino ljudi ne bodo motile. Nedeljo bo lahko zaznamovala kakšna ploha. V nedeljo nas čaka nekoliko ohladitve,  jutranje temperature bodo okoli 10 stopinj, najvišje dnevne temperature do nedelje tudi do 20 stopinj Celzija. V nedeljo pa bo nekoliko hladneje, saj bodo najvišje temperature okoli 13 stopinj Celzija.

Tudi v ponedeljek bo sončno in spet topleje, nekoliko več oblačnosti pa je pričakovati od torka dalje, vendar zaenkrat ni pričakovati večjih padavin.

Nedelja: V notranjosti države preobrat

Vremensko dogajanje bo v nedeljo v notranjosti države še lahko spomnilo na zimo. Meja sneženja bo na okoli 700 metrov nad morjem. Temperature bodo ob prehodu hladne fronte bistveno nižje. Predvsem v zgornjesavski dolini in na gorenjskem bo v noči na nedeljo snežilo. V Planici, kjer se ta konec tedna pričakuje povečan promet in obisk zaradi tradicionalnega športnega praznika, bi lahko zapadlo med 15 in 20 centimetrov snega ali celo še več. Vsaj večina padavin, naj bi padla že v noči na nedeljo. Organizatorji tekmovanja zatrjujejo, da teknovanje ni ogroženo.