Preprost recept: Njoki z gorgonzolo

Tudi vas kdaj zamika, da bi si tudi za konec tedna, ko ima vsaj večina več časa za kuho, pripravili kakšno od preprostih, a okusnih jedi? Taki so denimo njoki z gorgonzolo, za katere lahko uporabimo že pripravljene, kupljene njoke, ali se njihove priprave lotimo sami in tako čas ter postopek priprave jedi nekoliko podaljšamo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Njoki z gorgonzolo so lahko priročna jed, ko nimamo veliko časa za kuhanje. Takrat jed pripravimo s kupljenimi njoki, če pa imamo za pripravo nekaj več časa, se jih lahko lotimo sami. Recept, kako jih pripraviti, nam je pred časom zaupala kuharica Emilija Pavlič.

Njoki z gorgonzolo

Kot imamo njoke pripravljene, potrebujemo še (za omako za 500 gramov njokov) 4-5 dekagramov gorgonzole, 250 gramov smetane za kuhanje, pest naribanega parmezana, sol in poper.

V ponev stresemo gorgonzolo narezano na koščke in jo prelijemo s smetano, dodamo česen v prahu in poper po okusu. Zmes kuhamo na zmernem ognju, da se sestavine razstopijo. Dodamo nariban parmezan in sol po potrebi.

Njoke medtem skuhamo v slani vodi. Kuhani so praviloma, ko priplavajo na površje. S penovko jih preložimo v krožnike in prelijemo z gorgonzolino omako.