Z DOMAČIM SLADOLEDOM V BOJ PROTI VISOKIM TEMPERATURAM

V tem poletju so temperature res ekstremno visoke. Na trenutke se termometri nevarno približajo štiridesetici in marsikje po Sloveniji smo že dosegli nove temperaturne rekorde. Ob tem se segreva tudi morje in moramo imeti že kar bujno domišljijo, da najdemo načine, kako se ohladiti.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Eni ležite pod klimo z mrzlo pijačo v rokah, nekateri se odpravite v hribe, drugi pa si skrinje napolnimo z okusnim sladoledom in s kornetom v rokah upamo, da se bo čim prej dalo spet normalno zadihati. In če sklepam po sebi, ki se mi v teh dneh ne da niti v trgovino, ker bi to pomenilo, da bi se morala iz prijetno ohlajene dnevno sobe usesti v razgret avto, sem vam tokrat pripravila recept za osvežujoč doma pripravljen sladoled, ki bo tako dober, da si boste na koncu polizali prste, hkrati pa ga boste lahko brez slabe vesti pojedli sami (ker, saj veste, poleti kalorije ne štejejo) in ga ponudili tudi vašim najmlajšim družinskim članom. Recept je lahek, hiter in si ga lahko prilagajate po lastnem okusu oziroma po sestavinah, ki jih imate trenutno pri roki. Pri tem pa le bodite izvirni in drzni.

Sestavine:
– 500 ml sladke smetane,
– 400 g sladkanega kondenziranega mleka,
– dodatek po želji.

Priprava:

Sladko smetano stepete in ji dodate sladkano kondenzirano mleko. V maso lahko vmešate karkoli vam srce poželi: zmiksano sadje, nutello, karamelo, kakav, arašidovo maslo, kokos, piškote, oreščke … Otroci se lahko poigrajo z različnimi prelivi, okrasitvami, posipi … Če boste v doma pripravljenih sladoledih uživali samo odrasli, pa mu lahko dodate tudi liker. Pripravljeno maso prelijete v posodo ali modelčke za sladoledne lučke in jih postavite v zamrzovalnik za 6 ur.

Receptov za pripravo domačega sladoleda je veliko. Enega imam tudi za vse tiste, ki si želite bolj zdrave verzije sladoleda oziroma ki ga ne želite pripravljati s smetano ali mlekom. Potrebujete samo dve banani in zamrznjeno sadje po izbiri, ki jih zmiksate v mešalniku. In to je vsa umetnost. Masa mora biti mazljiva, da jo lahko prelijete v posodice in nato postavite v zamrzovalnik za 6 ur.

Za vaše malčke pa lahko pripravite ledenke iz grškega jogurta, medu in zmiksanega sadja po izbiri ter jim to ponudite za popoldansko malico. Hvaležni vam bodo tudi malčki, ki jih pestijo bolečine ob izraščanju prvih zobkov. Recepte lahko pripravi prav vsak, saj so lahki, predvsem pa hitro izvedljivi. Želim vam veselo lizanje in da boste obdobje visokih temperatur čim lažje prenesli.