Teden restavracij letos poteka od 24. marca do 2. aprila. Ob tej priložnosti lahko gostje spoznajo vrhunsko kulinariko, za svojo zvestobo pa so nagrajeni z nižjimi cenami menijev. Tudi v obalno-kraški regiji na dogodku sodelujejo nekatere restavracije, ki pa hitro polnijo prosta mesta predvsem ob koncu tedna.
Rezervacije so prejemali že kar nekaj časa v naprej, so pa tudi takšni, ki želijo rezervirati zadnji trenutek, v primeru, da se sprosti prosto mesto. Predvsem večerni termini so večinoma polno zasedeni, prav tako je veliko zanimanja za sobotna kosila.
V restavraciji Salicornia v Kopru so se dogodka letos udeležili prvič in so z obiskom zadovoljni. Večina rezervacij je bila opravljena že v desetih dneh pred začetkom tedna restavracij. Med tednom je povpraševanje po kosilih manjše, prostih mest pa je še nekaj. Pričakujejo pa, da se bodo ta v večernih terminih hitro zapolnila.
Tudi v restavraciji Kogo so rezervacije večinoma prejeli takoj po odprtju portala za rezervacije, prostih mest je še nekaj večinoma samo v začetku tedna. Najbolj zaželeni termini med tednom zvečer in vikendi so že zasedeni.
Več informacij o sodelujočih ponudnikih na voljo na tej povezavi.