Začenja se jubilejni 20. Kino Otok

Prišel je čas, ko se Izola spremeni v kino. V sredo, 5. junija, bo v Letnem kinu Manzioli potekala uradna otvoritev jubilejne dvajsete izdaje mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, ki bo izolske kinodvorane, trge in parke oživil s filmi, živo glasbo in drugim dogajanjem vse do nedelje, 9. junija.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Od srede, 5. junija, do nedelje, 9. junija, bomo imeli priložnost videti številne filme iz celega sveta. Program bodo spremljali tudi glasba in večerne zabave.

Že danes nas v Art Kinu Odeon pričakujejo tri projekcije: ob 14. uri Samo en gib (Juste un mouvement, Vincent Meessen, 2023), inovativna pripoved o življenju senegalskega maoističnega aktivista Omarja Blondina Diopa, ob 16. uri Možje na soncu (Al Makhdu’un, Tewfik Saleh, 1972), boleče aktualen film o Palestincih treh generacij, ki poskušajo prebegniti v Kuvajt.

Letos bodo na Kino Otoku gostovali filmi iz celega sveta, med drugim iz Indije, Armenije, Francije, Egipta, Mehike in regije. Festival bo gostil tudi številne režiserje, igralce in filmske ustvarjalce z različnih področij. Od srede, 5. junija, do sobote, 8. junija, si lahko v Kulturnem domu in na drugih festivalskih lokacijah ogledate Kabinet čudes – enkratno priložnostno razstavo kinootoških spominkov in sorodnih vragolij.

Po tem, ko je korona zmotila program Kino Otoka, na katerega smo bili navajeni, se festival letos vrača v polnem sijaju, v katerem bo praznoval svojo 20. obletnico. Nocoj nas bo na prvi dan festivala na izolskem Svetilniku zabavala Iva Bobanović in Market Garden. Tudi ostale večere nas čaka zanimiv glasbeni program, poleg tega pa seveda tudi filmi.