Zakaj bi morali pogosteje jesti mandarine?

Vključitev mandarin v vašo prehrano ne prinese le okusnih trenutkov, temveč tudi številne pozitivne učinke na vaše zdravje.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Mandarine so odličen vir vlaknin, kar potrjuje dejstvo, da njihovo uživanje lahko pomaga črevesju pri preprečevanju zaprtja in olajša nadzor nad črevesnimi gibanji.

Kot vsak agrum, mandarine vsebujejo obilico vitamina C. Prav tako imajo zmerno količino vitamina A; 100 gramov mandarin zagotavlja približno 14 odstotkov dnevnega priporočenega vnosa tega vitamina, poroča WebMD, prenaša pa Večernji list. Prisotnost tega vitamina lahko ugodno vpliva tudi na vašo kožo. Vitamin C ima pomembno vlogo pri tvorbi kolagena v telesu, kar pomaga ohranjati mladosten videz kože. Poleg tega mandarine vsebujejo manjše količine tiamina, vitamina B6, bakra, kalija in vitamina B5.

Antioksidanti, ki jih najdemo v mandarinah, delujejo kot bojevniki proti prostim radikalom v telesu. S tem pomagajo zaščititi celice pred poškodbami in ohranjajo telesne funkcije v ravnovesju. Mandarine vsebujejo naravne sladkorje, ki predstavljajo odlično alternativo za zadovoljitev želje po sladkem na bolj zdrav način.

Z nizko vsebnostjo kalorij so mandarine idealna izbira za tiste, ki želijo ohraniti uravnoteženo prehrano.