Kako lahko pomagate otrokom v Gambiji?

Z vašo pomočjo jim vsako leto nakupimo šolske potrebščine, ki jih zelo razveselijo.

Deli novico s tvojimi prijatelji

Ko sem pred leti pričela plačevati za deklico Maimuno v Gambiji, si nisem niti predstavljala, da bomo ustanovili dobrodelno društvo in da bomo v tako kratkem času pridobili toliko zaupanja novih botrov. Najbrž je usoda hotela, da smo zagrizli v birokratske mline in pred slabima dvema letoma pripravili vso potrebno dokumentacijo za ustanovitev društva in tako je nastalo Dobrodelno društvo Upanje za otroke Afrike, s sedežem v Izoli. Trenutno imamo botre za kar 85 otrok in ta številka se vztrajno povečuje, kar nas zelo veseli, saj vemo, koliko to pomeni afriškim otrokom in njihovim družinam. Delujemo že na mednarodni ravni, saj imamo botre iz Nemčije, Češke, Turčije, Srbije in Lihtenštajna.

V tem času sem Gambijo nekajkrat tudi obiskala in vsakič smo zbirali prostovoljne prispevke za otroke, oziroma za nakup šolskih potrebščin. Vsakič so bili otroci izjemno veseli, sedaj pa že kar vedo, da ko pridemo, bodo dobili nove zvezke, barvice, radirke, svinčnike in šolske torbe. Brez vaše srčnosti in nesebične pomoči to ne bi bilo mogoče, zato en velik hvala vsem, ki nas podpirate in verjamete v nas.

Botri se odpravljajo v Gambijo

Tudi decembra se odpravljamo v Gambijo, tokrat na prvo potovanje z botri. Veliko botrov nas sprašuje, ali je možno obiskati svoje varovance v Gambiji in zato smo se odločili, da peljemo botre na prvi obisk Gambije. Botra Renata Bolha, ki je z nami že od začetka, se tega potovanja iskreno veseli, želi pa peljati tudi 17-letno hčerko, saj ji želi pokazati, kako je živeti v državi, kjer ni samo po sebi umevno, da hodiš v šolo in kjer ni samo po sebi umevno, da imaš vsaki dan kosilo. Po njenem ji bo to potovanje dalo veliko, precej več, kot če bi gledala dokumentarec na televiziji ali prebrala članek o Gambiji. Lastna izkušnja je bistvenega pomena, na ta način tudi botri spoznajo državo in način življenja. Obenem imajo možnost videti, kaj teh 20 evrov na mesec, ki jih pošiljajo v Gambijo, pomeni otrokom in njihovim staršem ali skrbnikom.

Še veliko otrok čaka na botre

Veseli bomo, če se pridružite naši, sedaj že precej veliki družini botrov. V našem programu so predvsem otroci, ki so brez enega ali obeh staršev. Pomagamo pa tudi tistim, ki prihajajo iz zelo revnih družin in si starši ne morejo privoščiti šolanja. 20 evrov, ki jih prejmejo so v prvi vrsti namenjeni za izobraževanje otroka. Revščina je v Gambiji zelo velika, in tudi če je samo kapljica v morje, kar počnemo, vemo, da delamo dobro. Radodarnost je vrlina, ki je ne premorejo vsi. Podariti in nič pričakovati v zameno. Pa vendar iz lastne izkušnje lahko povem, da s pomočjo drugim, osrečimo predvsem sebe. Dejstvo pa je, da nas takšna odločitev zaznamuje za celo življenje in nam odpre oči.

Zbiramo donacije

In ker se decembra odpravljamo v Gambijo, ponovno zbiramo prostovoljne prispevke. Z zbranim denarjem, bomo nakupili šolske potrebščine, zvezke, svinčnike, radirke, šilčke, barvice, ravnila, šolske torbe in ostalo. Vsakič obdarimo med 300 – 400 otrok. Z vašimi nesebičnimi prispevki upamo, da bomo tudi tokrat lahko razveselili otroke v Gambiji, v eni zimed najrevnejših držav v Afriki in pa tudi na svetu.

Nakazila zbiramo na računu Dobrodelnega društva Upanje za otroke Afrike/Hope for kids of Africa:

DOBRODELNO DRUŠTVO UPANJE ZA OTROKE AFRIKE

ASSOCIAZIONE DI BENEFICENZA SPERANZA PER I BAMBINI DELL’AFRICA

Morova 25 F

6310 Izola

Bančni račun: SI56 2900 0005 3402 140

Referenca: 99

Koda namena: CHAR

Namen: ZA ŠOLSKE POTREBŠČINE

 

Kontakt: www.hopeforkidsofafrica.com

Gsm: 040 161 778

Email: upanjezaotroke@gmail.com

 

Petra Mežnarc