Torta iz sira, griza (mlečnega zdroba) in limone vas bo osvojila s svojim okusom, pa tudi zato, ker je zelo enostavna za pripravo.
Limona in sir sta klasična kombinacija v svetu sladic, ki obljublja lahkotno sladico, ki jo obožujejo skoraj vsi. Limonine sirove torte so na voljo v neštetih oblikah, s skorjico ali brez, s kremo ali glazuro, flambirane in kuhane na pari …
Tu je recept za torto s sirom, grizom in limono, v katerem moko nadomestimo s »prehransko bogatejšim živilom«.
Sestavine:
250 g svežega sira
100 g zdroba
2 jajci
3 žlice medu
sok ene limone
lupina ene limone, naribana
1 čajna žlička pecilnega praška
100 ml jogurta
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
ščepec soli
Priprava:
V veliki skledi zmešamo skuto, zdrob, jajca, med, limonin sok in lupinico, pecilni prašek, vanilijev ekstrakt in ščepec soli.
Dodamo jogurt in zmešamo v gladko zmes.
Pečico segrejemo na 180 stopinj in pekač obložimo s peki papirjem.
Zmes vlijemo v model in poravnamo površino.Torto pečemo približno 35 minut.
Ko je torta pečena in ohlajena na sobno temperaturo, jo po želji okrasimo z rezinami limone.