Zmagovalka 40. festivala Melodije morja in sonca je TATJANA MIHELJ s skladbo Ples v dežju

Deli novico s tvojimi prijatelji

Avditorij Portorož – Portorose in Občina Piran v soorganizaciji z RTV Slovenijo so v soboto, 10. julija 2021, v Amfiteatru Avditorija Portorož priredili 40. festival Melodije morja in sonca.

Po letu dni premora in sprostitvah zaradi epidemije covida -19 si je festival v živo ogledalo dobrih tisoč gledalcev.

 width=

NAGRADE STROKOVNE ŽIRIJE

 

Strokovno žirijo so sestavljali: Pavle Plahutnik (predsednik), Simona Moličnik, Igor Misdaris, Tinkara Kovač in Dajana Makovec. Izglasovali so:

– nagrado strokovne žirije za glasbo prejmejo: ŽIGA PIRNAT, ANDRAŽ GLIHA in ŽELJKO MLADENOVIĆ za skladbo Ples v dežju Tatjane Mihelj. Prejeli so denarno nagrado Avditorija Portorož – Portorose v višini 500 € bruto, skulpturo festivala MMS, ki je unikatno delo mojstrov v Steklarni Rogaška, cvetlični aranžma, ki so ga pripravile cvetličarske mojstrice Agrarie Koper in izdelek Steklarne Rogaška.

 

– nagrado strokovne žirije za besedilo prejme: ŽIGA PIRNAT za skladbo Ples v dežju Tatjane Mihelj. Prejel je denarno nagrado Avditorija Portorož – Portorose v višini 500 € bruto, skulpturo festivala MMS, ki je unikatno delo mojstrov v Steklarni Rogaška, cvetlični aranžma, ki so ga pripravile cvetličarske mojstrice Agrarie Koper in izdelek Steklarne Rogaška.

 

– nagrado strokovne žirije za izvedbo prejme: TATJANA MIHELJ s skladbo Ples v dežju.

Prejela je denarno nagrado Avditorija Portorož – Portorose v višini 500 € bruto, skulpturo festivala MMS, ki je unikatno delo mojstrov v Steklarni Rogaška, cvetlični aranžma, ki so ga pripravile cvetličarske mojstrice Agrarie Koper in darilni Bon Thalasso spa Lepa Vida.

 

– nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega avtorja ali izvajalca prejme: SAŠA LEŠNJEK s skladbo Kaj bi svet brez upanja. Prejela je denarno nagrado Avditorija Portorož – Portorose v višini 500 € bruto, skulpturo festivala MMS, ki je unikatno delo mojstrov v Steklarni Rogaška, cvetlični aranžma, ki so ga pripravile cvetličarske mojstrice Agrarie Koper in snemalni termin v studiu Hendrix Regionalnega RTV Centra Koper – Capodistria.

Nagrade strokovne žirije je podelil predsednik Pavle Plahutnik, za avtorje pesmi Tatjane Mihelj, ki so bili odsotni, pa Tatjana Mihelj.

 width=

 width=

GLASOVANJE RADIJSKIH POSTAJ

Glasovalo je deset radijskih postaj: Radio Slovenija – 1. program, Radio Koper, Radio Celje, Radio Maribor, Radio Murski val, Radio Sora, Radio Primorski val, Radio Ognjišče, Sraka international, Univox.

Največ glasov je prejela EVA BOTO s skladbo Kdo ti bo dušo dal, avtorjev  Eva Boto (glasba), Jan Plestenjak (besedilo) in Žan Serčič (priredba).

 

TELEFONSKO GLASOVANJE

Največ glasov je prejela EVA BOTO s skladbo Kdo ti bo dušo dal, avtorjev  Eva Boto (glasba), Jan Plestenjak (besedilo) in Žan Serčič (priredba).

 

VELIKA NAGRADA MMS 2021 – zmagovalec festivala

Velika nagrada MMS je seštevek glasov radijskih žirij, telefonskega glasovanja in strokovne žirije. Po seštevku glasov strokovne žirije, telefonskega glasovanja in izbranih radijskih postaj sta imeli Tatjana Mihelj in Eva Boto enako število točk, 27. Pravila določajo, da v primeru istega števila točk zmaga tisti, ki mu je več točk podelila strokovna žirija. Tako je zmagovalka 40. festivala MMS Tatjana Mihelj s skladbo Ples v dežju. Avtorji zmagovalne skladbe: Žiga Pirnat, Andraž Gliha in Željko Mladenović (glasba in priredba), Žiga Pirnat (besedilo).

 width=

Velika nagrada MMS se sestoji iz: skulpture festivala MMS, ki je unikatno delo mojstrov v Steklarni Rogaška, cvetličnega aranžmaja, ki so ga pripravile cvetličarske mojstrice Agrarie Koper, denarne nagrade Avditorija Portorož -Portorose v višini 1000 € bruto in 2000 € bruto za pokrivanje stroškov snemanja videospota, ki jih prispeva Turistično združenje Portorož.

Nagrade sta zmagovalki predala župan občine Piran Đenio Zadković in generalni direktor RTV Andrej Grah Whatmough.

 

Prireditev sta letos že desetič skupaj povezovala Lorella Flego in Mario Galunič.

Na odru je tekmovalce v živo spremljal festivalski bend pod vodstvom Tomija Puriča.

V šov programu je nastopil Lado Bizovičar, ki je mojstrsko v venček povezal in odpel najbolj priljubljene (zmagovalne) melodije preteklih festivalov MMS.

 

Festival je sklenil ognjemet v Portorožu, ki ga je za 40 let festivala sestavljalo 40 različnih svetlobnih efektov.

 width=

Za vse, ki si prireditve niso ogledali v živo iz Amfiteatra, so lahko festival MMS spremljali v neposrednem prenosu od 21. ure dalje na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor in MMC RTV.

 

Digitalni festivalski album Melodije morja in sonca 2021 že naprodaj

ZKP RTV Slovenija je na dan 40. festivala Melodije morja in sonca izdala festivalski album, na katerem so vse tekmovalne skladbe s festivala, dodana pa je tudi skladba Bodi z mano do konca, s katero je Tinkara Kovač slavila na zadnjem festivalu Melodije morja in sonca. Album je na voljo na svetovnih spletnih platformah in v spletni prodajalni ZKP RTV Slovenija na spletnem naslovu www.zkp.rtvslo.si.

 

Zahvaljujemo se pokroviteljem: Generali, Vinakoper, Turistično združenje Portorož, KZ Agraria Koper, Lifeclass Hotels and spa, Hotel Marko, Surf Eco shop, Rogaška, Radio Koper, Thalasso spa Lepa Vida, Novatel, Slovenska postelja, Okolje Piran.

 

Foto: Jadran Rusjan, Matjaž Kosmač, Rosa Aleš