Sobota za balinarske sladokusce

Deli novico s tvojimi prijatelji

Sobotni spored 4. kroga balinarske superlige bo prinesel kar nekaj obračunov za sladokusce. Kot derbije lahko označimo dvoboje v Novi Gorici, Zabičah in Kopru, zanimivo pa bi znalo biti tudi v Postojni in Ljubljani.

Vodilni Agrochem Hrast je še edino moštvo z maksimalnim številom točk, a se v sobotnem derbiju proti šestkratnim zaporednim državnim prvakom iz Škofje Loke Kobjeglavci otepajo vlogo favorita. Tako Agrochem Hrast kot Trata imata v svojih zasedbah številna zveneča imena slovenskega balinanja. Kraševci imajo v svoji zasedbi tudi mlada bisera Jako Štremfla in Jaka Guština, tako da gre v novogoriški balinarski dvorani v soboto popoldne pričakovati pravo poslastico in napet boj do zadnje odigrane krogle. Vodja Agrochem Hrasta Valter Švara je pred dvobojem povedal: “Sezona je dolga in trenutno je najbolj pomembno, da se uvrstimo na zaključni turnir. Tam bomo morali biti optimalni, sicer je pa nemogoče pričakovati, da bi ekipa skozi celotno sezono držala optimalno formo. V sobotnem obračunu bo šlo bolj za otipavanje. Vlogo favorita prepuščamo Trati, a bomo naredili vse za zmago. Veseli me, da se je Gregor Sever lepo vklopil v ekipo in dopolnjuje naš mozaik k zmagam, ki jih pričakujemo. V obeh moštvih je kar nekaj vrhunskih igralcev in upam, da bo tekma postregla z vrhunskim balinanjem.” Podobno razmišlja tudi vodja škofjeloške zasedbe Silvo Korošak: “Zasedba Agrochem Hrasta je konkurenčna vsaki ekipi v Sloveniji. S prihodom Gregorja Severja so prvi favoriti za vodilni položaj po rednem delu superlige. Zaradi spremembe tekmovalnega sistema je pomembno le, da si med prvi štirimi ekipami, tako da se s to tekmo posebej ne obremenjujemo. Odločilne tekme bodo na sporedu šele čez nekaj mesecev.”

Na Bistriškem je v tem tednu v ospredju občinski derbi med Zabičami in Ilirsko Bistrico. V vedno lepo napolnjeni dvorani v Zabičah se obeta pravo nogometno vzdušje, na igriščih pa zanimivi obračuni med starimi znanci, pri katerih domačini največ upov polagajo v Simona Možino, Gorana Vujanovića in Antona Fabca, medtem ko bistriški voz zaenkrat vlečejo Martin Zdauc, Marko Jagodnik in Robert Bašič.

Obalni ljubitelji balinanja nestrpno pričakujejo sosedski derbi med Marjetico Koper in Aikea Anteno. Superligaša iz Slovenske Istre, ki zasedata mesti v sredini lestvici, zaenkrat loči le točka, v lovu na drugo letošnjo zmago pa bodo najverjetneje odločale malenkosti in dnevna forma. Obe obalni zasedbi sta zmagi vpisali na gostovanjih v Košani, ki še čaka na prve točke, težko pa je pričakovati, da bi jih lahko vpisala na gostovanju pri ljubljanskem Krimu.

Bolj izenačeno kot v Ljubljani bi znalo biti v Postojni, kjer bo še neporažena Skala skušala podaljšati negativen niz. Z mladinskim svetovnim prvakom v hitrostnem zbijanju Gašperjem Povhom in njegovim bratom Matijo ter Klemnom Sosičem in ostalimi imajo Sežanci moštvo, ki lahko naskakuje sam vrh. Na drugi strani so se Postojnčani v prvih treh tekmec izkazali kot zelo neugodna zasedba, ki lahko v domači dvorani marsikomu zagreni življenje.

Superliga, 4. krog, sobota ob 15. uri: Agrochem Hrast – Trata, Zabiče – Ilirska Bistrica, Marjetica Koper – Aikea Antena, Postojna – Skala, Krim – Košana. Lestvica: Agrochem Hrast 6, Skala 5, Trata in Ilirska Bistrica 4, Zabiče in Marjetica Koper 3, Aikea Antena in Krim 2, Postojna 1, Košana brez točk.